Οι μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας η ΜΙ5 και η ΜΙ6 έβγαλαν αγγελίες με τις οποίες προσλαμβάνουν κόσμο. Οι υπηρεσίες ΜΙ5 και ΜΙ6 έχουν έδρα κυρίως στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες περιοχές του ΗΒ. Φυσικά μερικά από τα καθήκοντα που καλούνται να αναλάβουν οι εργαζόμενοι δε θα μπορούσαν να μην ήταν και οι αποστολές στο εξωτερικό.

Το σύνθημα της MI5 είναι «Κρατάμε τη χώρα μας ασφαλή» και ειδικεύεται ακριβώς σε αυτό που έχει κάνει εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες του ΜΙ5 είναι απλοί άνθρωποι, οι οποίοι κάνουν συνηθισμένα πράγματα», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η MI5.

«Έχουν έναν πολύ ισχυρό δεσμό με τη δημόσια υπηρεσία, αλλά το έργο τους παραμένει συχνά απαρατήρητο στο δημόσιο τομέα, είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την χώρα ασφαλή και είναι ακούραστοι επαγγελματίες και ηθικοί στον τρόπο με τον οποίο εκτελούν το έργο τους».

Εν τω μεταξύ, το MI6 ή το SIS (Υπηρεσία Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό για την ασφάλεια του ΗΒ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υπηρεσίες ζητούν ειδοκότητες όπως, γλωσσολόγοι, τεχνικοί υπολογιστών, αλλά και άτομα για πρακτική με τους μισθούς να μην είναι καθόλου ευκαταφρόνητοι.