ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ασφυκτικό έλεγχο της ΕΥΠ σε υπηρεσιακό επίπεδο εγκαθιδρύει η κυβέρνηση: Ο διοικητής Θ.Δεμίρης θα γνωμοδοτεί στον… εαυτό του! (upd)

Ασφυκτικός πλέον ο έλεγχος της ΕΥΠ για να μην διαρρέουν οι υποκλοπές

Ασφυκτικό έλεγχο της ΕΥΠ σε υπηρεσιακό επίπεδο εγκαθιδρύει η κυβέρνηση: Ο διοικητής Θ.Δεμίρης θα γνωμοδοτεί στον… εαυτό του! (upd)

Όλες τις «χαραμάδες» επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) μετά την διαρροή του σκανδάλου των υποκλοπών: Στο πρόσφατο Υπηρεσιακό-Πειθαρχικό Συμβούλιο που εισηγείται προαγωγές, τοποθετήσεις, πειθαρχικές διώξεις κλπ., πρόεδρος ανέλαβε, κατά τρόπο παράτυπο, ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, μετά τον «αποκεφαλισμό» του Παναγιώτη Κοντολέοντα!

Το παράτυπο έγκειται σε μία απλή, αλλά ουσιαστική διαδικαστική «λεπτομέρεια»: Βάσει του νόμου 3649/2008 το Υπηρεσιακό-Δικαστικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί στην… διοίκηση της Υπηρεσίας για όλα τα θέματα αρμοδιότητός του και παρδοσιακά προΐσταται ο υποδιοικητής της υπηρεσίας. Τώρα η διοίκηση θα εισηγείται στην… διοίκηση!

Δηλαδή ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, θα γνωμοδοτεί… στον εαυτό του!

Τι συνέβη: Όταν η υπηρεσία «ξέμεινε» για διάφορους λόγους από υποδιοικητή, βασικά λόγω των εκκαθαρίσεων μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καθώς όλοι ή κάποιοι από αυτούς θεωρήθηκαν υπαίτιοι της διαρροής.

Και έτσι ανέλαβε ο Θεμιστοκλής Δεμίρης να προΐσταται και να γνωμοδοτεί στον… εαυτό του!

Τι μπορούσε να γίνει; Ορισμός του αρχαιότερου στελέχους ως προέδρου. Κατ’αρχήν για να είναι έγκυρες οι αποφάσεις και να μην μπορούν να προσβληθούν πουθενά.

Είπαμε, το συμβούλιο γνωμοδοτεί στην διοίκηση. Πώς είναι δυνατόν αυτός που γνωμοδοτεί και η διοίκηση και είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο;

Είναι δυνατόν να είναι έγκυρες οι αποφάσεις αυτές;

Για την ιστορία, τακτικά μέλη του συμβουλίου είναι η Αθηνά Βουδήμου, ο διευθυντής ασφαλείας Τάσος Παπαγεωργίου και αιρετά η Έφη Μοχιανάκη και ο Χρήστος Τζιβιτζίογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει ακόμα και το υπηρεσιακό μηχανισμό σε βαθμό «ασφυξίας» δημιουργεί -και πάλι- προβλήματα νομιμότητας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.