ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στην Αττάλεια της Τουρκίας «έδεσε» για ανεφοδιασμό και ψυχαγωγία αμερικανικό αεροπλανοφόρo

Προγραμματίστηκαν επισκέψεις υψηλόβαθμων και ασκήσεις

Στην Αττάλεια της Τουρκίας «έδεσε» για ανεφοδιασμό και ψυχαγωγία αμερικανικό αεροπλανοφόρo

Το USS Gerald R. Ford (CVN 78), το νεότερο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού ναυτικού, και το προσωπικό της 12ης Ομάδας Κρούσης Φορέων (CSG) έφθασαν στην Τουρκία στις 25 Αυγούστου ως μέρος προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι της Αττάλειας.

Αυτή η επίσκεψη στο λιμάνι, ως η τέταρτη στάση του πλοίου που αναπτύσσεται στη ζώνη επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (NAVEUR), παρέχει την ευκαιρία να προωθηθεί η ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας όπως δηλώνουν τουρκικά ΜΜΕ.

Το USS Gerald R. Ford έχει επισκεφθεί το Όσλο στη Νορβηγία, το Σπλιτ στην Κροατία και τον Πειραιά στην Ελλάδα, κατά τις προηγούμενες επισκέψεις του σε λιμάνια κατά τη διάρκεια της αποστολής της.

Πριν από την άφιξη του USS Gerald R. Ford στην Αττάλεια, τα τουρκικά πολεμικά TCG Anadolu, Göksu, Gediz, İmbat, Meltem, Burakreis και τα F-16, KC-135 και P-72 της τουρκικής αεροπορίας πραγματοποίησαν μια σειρά από συντονισμένες ασκήσεις για την αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των εταίρων και την επίδειξη δέσμευσης για την ασφάλεια της Μεσογείου.

Το αμερικανικό ναυτικό, έστειλε το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του ναυτικού στην Αττάλεια αμέσως μετά την επίσκεψη του ελικοπτεροφόρου USS Mount Whitney του Έκτου Στόλου και το καταδρομικό USS Normandy που επισκέφτηκε τη ναυτική βάση Aksaz.

Ο υποναύαρχος Erik J. Eslich, Διοικητής της 12ης Ομάδας Κρούσης Αεροπλανοφόρων, δήλωσε σε δήλωση σχετικά με την επίσκεψη:

«Πριν φθάσει στην Αττάλεια, η Ομάδα Κρούσης του Αεροπλανοφόρου Gerald R. Ford, ενεργώντας μαζί με τους εταίρους μας στο Τουρκικό Ναυτικό και των Δυνάμεων της Αεροπορίας, πραγματοποίησε σειρά ασκήσεων σε πολλούς τομείς. Αυτές οι ασκήσεις ενίσχυσαν τους δεσμούς μας με την Τουρκία και ενίσχυσαν την κοινή μας κατανόηση για τις θαλάσσιες τακτικές και διαδικασίες, προωθώντας τους στόχους μας για τη διαλειτουργικότητα.

Επιπλέον, το Gerald R. Ford φιλοξένησε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς εκπροσώπους για να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του υπερσύγχρονου αεροπλανοφόρου στη θάλασσα πριν φτάσουν στην Αττάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επισκέπτες που παρακολούθησαν τις επιχειρήσεις εκτόξευσης και διάσωσης του Aircraft Carrier Air Corps (CVW 8) που είχε προσγειωθεί στο πλοίο, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών του πλοίου και συναντήθηκαν με τους ναύτες και τους διαχειριστές του Gerald R. Ford Aircraft Carrier Strike Group (GRFCSG).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.