ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συγκλονίζει η αδερφή της 18χρονης που αυτοκτόνησε στο Βόλο: «Διάλεξε συνειδητά πως να κάνει τη μεγάλη έξοδο» (φώτο)

«Η ανάγκη της για λύτρωση, όμως, ήταν μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη»

Συγκλονίζει η αδερφή της 18χρονης που αυτοκτόνησε στο Βόλο: «Διάλεξε συνειδητά πως να κάνει τη μεγάλη έξοδο» (φώτο)

Συγκλονίζει το μήνυμα της αδερφής της 18χρονης, που αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι τους στα Κανάλια Μαγνησίας.

«Δεν ήταν καημένη. Ήταν μία επαναστάτρια. Κι ακόμα είναι», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δημοσίευσή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η αδερφή της 18χρονης.

Η ανάρτηση της αδερφής της 18χρονης

«Το μωρό μας δεν είναι πια σπίτι. Μοιάζει αδιανόητο και φυσικό ταυτόχρονα. “Γελάω και κλαίω μαζί”, μου είπε πρόσφατα. Απ’ όταν άρχισε να καταλαβαίνει τον εαυτό της ήθελε οι αποφάσεις της ζωής της να είναι δικές της. Το δεχτήκαμε και καμαρώναμε για το δυναμισμό της. Νιώθουμε περήφανες για κείνη και τώρα. Διάλεξε συνειδητά πως να κάνει τη μεγάλη έξοδο.

Πώς και γιατί μη ρωτάτε. Το φορτίο που σήκωνε ήταν πολύ βαρύτερο απ’ όσο της αναλογούσε. Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που έφτασε ως εδώ, που τα κατάφερε.

Εύχομαι ότι έφυγε με τη ψυχή της όσο πιο γεμάτη γινόταν. Από έρωτα, γέλιο, αγκαλιές, φίλους, αγάπη, φιλιά. Ξέρω πως, φυσικά, δεν ήταν πλήρης. Είχε τόσα σχέδια και όνειρα, ανάγκες, επιθυμίες. Η ανάγκη της για λύτρωση, όμως, ήταν μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη.

Δεν θέλουμε αμήν και κεράκια. Ούτε λύπηση. Δεν ήταν καημένη. Ήταν μία επαναστάτρια. Κι ακόμα είναι. Ένα μίγμα “ευαισθησίας κι αξιοπρέπειας”. Το ωραιότερο μαγκάκι. Αυτό κρατήστε από τη Μαρία. “Κι όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είναι αληταριό που όλο θα δραπετεύει”. Μωράκι μου, σ’ αγαπώ πολύ», αναφέρει η αδερφή της στην ανάρτηση της.

Πώς έγινε το περιστατικό – Τα σημειώματα που άφησε

Η 17χρονη, την Κυριακή (14/5) διασκέδαζε μαζί με τις φίλες της και γιόρταζε τα γενέθλια της κολλητής της, στην πλατεία του χωριού Κανάλια.

Την Δευτέρα (15/5), η επιστήθια της φίλη, την επισκέφθηκε στο σπίτι της γύρω στις 7 το απόγευμα, αφού δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές της κλήσεις. Τότε, εντόπισε την 17χρονη απαγχονισμένη και σε κατάσταση σοκ κάλεσε τον σύντροφό της, που έσπευσε στο σημείο.

Η 18χρονη είχε αφήσει τέσσερα σημειώματα, τα οποία είχε γράψει λίγη ώρα πριν την απόφασή της να δώσει τέλος στην ζωή της, τα οποία και εντόπισε η αστυνομία κατά την έρευνα της.

Το ένα σημείωμα απευθυνόταν προς την μητέρα της, το δεύτερο στην αδερφή της, το τρίτο στον σύντροφό της και ένα τέταρτο γενικού περιεχομένου που εξηγούσε τους λόγους που θα προχωρούσε στο απονενοημένο διάβημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, η 18χρονη, πριν προχωρήσει στην αυτοχειρία, είχε καταναλώσει άγνωστη ποσότητα χαπιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.