Σύγκρουση τρένου στην Ολλανδία: Στο «φως» βίντεο από το εσωτερικό βαγονιού λίγα δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία

«Όλα ήταν σκοτεινά. Έβλεπες μόνο αυτές τις σπίθες φωτός. Άκουγες κραυγές»

Σύγκρουση τρένου στην Ολλανδία: Στο «φως» βίντεο από το εσωτερικό βαγονιού λίγα δευτερόλεπτα μετά την τραγωδία

Ένας από τους επιβάτες, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε μέσα στην αμαξοστοιχία με κατεύθυνση την πόλη Λάιντεν της Ολλανδίας.

«Έμοιαζε με ταινία» λέει ο φοιτητής Anwar Akrouh από τη Χάγη. Καθόταν στη δεύτερη θέση, όχι μακριά από τον μηχανοδηγό, όταν συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν.

Βίντεο από το εσωτερικό του τρένου: «Βγείτε γρήγορα όλοι έξω»

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τις στιγμές πανικού που επικρατούσαν στο εσωτερικό ενός βαγονιού δευτερόλεπτα μετά τον εκτροχιασμό του τρένου.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, επικρατεί σκοτάδι, με τους φακούς από τα κινητά των επιβατών να ρίχνουν λιγοστό φως.

Στο βίντεο, ο Anwar Akrouh ακούγεται να φωνάζει στους άλλους επιβάτες να βγουν γρήγορα έξω, ενώ ρωτά όποιον βλέπει μπροστά του εάν είναι καλά στην υγεία του.

Κάποιος ακούγεται να ζητά βοήθεια ενώ δευτερόλεπτα μετά, ο φοιτητής προσπαθεί να ανοίξει μία πόρτα ώστε να μπορέσουν να βγουν όλοι έξω.

«Όλα ήταν σκοτεινά. Άκουγες μόνο κραυγές»

«Όλα ήταν σκοτεινά. Έβλεπες μόνο αυτές τις σπίθες φωτός. Άκουγες κραυγές». Μαζί με άλλους επιβάτες, ο Akrouh προσπάθησε να ανοίξει μία πόρτα.

«Κάποια στιγμή τα καταφέραμε. Τότε είδα τα άλλα βαγόνια του τρένου, φαινόταν σαν να έβγαινε φωτιά. Φοβήθηκα τις εκρήξεις, οπότε πήδηξα αμέσως και είδα ότι υπήρχαν τρεις τραυματίες. Άκουσα κάποιον να φωνάζει από έναν θάλαμο. Ήταν ο μηχανοδηγός. Είχε παγιδευτεί από μια σανίδα που είχε κολλήσει ανάμεσα στις σκάλες και την πόρτα. Ευτυχώς, κατάφερα να τον απελευθερώσω. Ήταν τραυματισμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει».

Βγαίνοντας από το τρένο, τους περίμεναν οι κάτοικοι της περιοχής όπου έσπευσαν να τους βοηθήσουν. Κι ο νεαρός φοιτητής, μιλώντας στο δίκτυο NOS, θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εκείνοι μας βοήθησαν. Είμαι πολύ ευγνώμων που μπόρεσα να καθίσω μαζί τους, στο ζεστό τους σπίτι, γιατί δεν είχα παλτό και έκανε πολύ κρύο έξω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.