Συνελήφθη 56χρονος αρχαιοκάπηλος στη Σπάρτη (φώτο)

Τι αντικείμενα είχε πάνω του

Συνελήφθη 56χρονος αρχαιοκάπηλος στη Σπάρτη (φώτο)

Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνέλαβαν τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στη Σπάρτη, έναν 56χρονο κατηγορούμενο για κατοχή, αποδοχή και διάθεση προς πώληση αρχαίων κινητών μνημείων.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνέδραμαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

«Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών της ανωτέρω Υπηρεσίας, αναφορικά με παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και διάθεση αυτών έναντι του χρηματικού ποσού των -20.000- ευρώ σε άγνωστο αγοραστή, επετεύχθη ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση του κατηγορουμένου», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα ο 56χρονος εντοπίστηκε τις μεσημβρινές ώρες της 19-11-2022, εντός αυτοκινήτου στη Σπάρτη. Μετά από έρευνα, εντός του οχήματος, και συγκεκριμένα κάτω από τη θέση του συνοδηγού, στη σακούλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • χάλκινο ειδώλιο ζώου αρχαίων χρόνων και
  • τμήμα χάλκινης επίθετης λαβής από μεγάλο ανοιχτό αγγείο, με μορφή μετωπικής μέδουσας.

Κατασχέθηκαν επίσης το ανωτέρω αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η έρευνα αναφορικά με τη διακίνηση και τους τελικούς αποδέκτες των αρχαιοτήτων, συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.