Συνελήφθησαν τρία μέλη συμμορίας «ηλεκτρολόγων» που «ξάφριζε» ηλικιωμένους σε Ηλιούπολη, Γλυφάδα και Βούλα

Το ύψος της λείας της συμμορίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 230.000 ευρώ

Συνελήφθησαν τρία μέλη συμμορίας «ηλεκτρολόγων» που «ξάφριζε» ηλικιωμένους σε Ηλιούπολη, Γλυφάδα και Βούλα

Η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη τριών μελών συμμορίας που «ξάφριζε» ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 57, 38 και 31 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης (30/5) λίγη ώρα μετά από κλοπή σε σπίτι ηλικιωμένου στην Ηλιούπολη.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν τους τρεις άνδρες και να τους συλλαμβάνουν με τον έναν εξ αυτών, τον 38χρονο, να τραυματίζεται από πτώση στα σκαλιά καθώς προσπάθησε να ξεφύγει.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο αλυσίδες χειρός ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η συμμορία είχε ξεκινήσει τη δράση της από τον Μάρτιο και «χτυπούσε» σπίτια ηλικιωμένων σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Τις περισσότερες φορές η συμμορία δρούσε ή πρωί ή μεσημέρι με τα μέλη της έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να κινούνται με αυτοκίνητα και να εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Ιδιαίτερη προτίμηση έδιναν σε ηλικιωμένους τους οποίους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

Αφού εξασφάλιζαν την είσοδό τους, στη συνέχεια φρόντιζαν η κεντρική πόρτα να παραμένει ανοιχτή, προκειμένου να μπουν και άλλα μέλη της συμμορίας, τα οποία με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα.

Προκειμένου, δε, να αυξήσουν τη λεία τους, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρήματα και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Μέχρι στιγμής έχουν έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον οχτώ κλοπές από σπίτια ηλικιωμένων στις περιοχές της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας και της Βούλας. Το ύψος της λείας της συμμορίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 230.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.