ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνετρίβησαν οι ουκρανικές προσπάθειες διάσπασης του μετώπου στο Σολεντάρ – Καταστράφηκε άρμα Leopard-2

Δεύτερη απώλεια γερμανικού άρματος

Συνετρίβησαν οι ουκρανικές προσπάθειες διάσπασης του μετώπου στο Σολεντάρ – Καταστράφηκε άρμα Leopard-2

Στις 12 Μαΐου, τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής (πάνω από 95 χιλιόμετρα) στην περιοχή της πόλης Soledar με τις επιθέσεις αυτές να αποκρούονται αφήνοντας πίσω όχι μόνο τεράστιες απώλειες στο δυναμικό των Ουκρανών αλλά και ακόμα ένα άρμα Leopard-2Α4.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές μονάδες εξαπέλυσαν 26 επιθέσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι στρατιώτες και έως και 40 αρμάτων αλλά δεν υπήρξε καμία διάσπαση της άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων.

Στις 13 Μαΐου, οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν από Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές, οι οποίοι αποκάλυψαν μια σημαντική λεπτομέρεια που παρείχαν οι πηγές τους από τις στρατιωτικές μονάδες που αναπτύσσονται σε αυτές τις γραμμές του μετώπου.

Έτσι δήλωσαν ότι το ουκρανικό πεζικό επιτέθηκε σε ρωσικές θέσεις με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων εκ των οποίων και γερμανικά άρματα μάχης Leopard.

Στην περιοχή του χωριού Zaliznyanskoye, ένα από τα Leopards ανατινάχθηκε από αντιαρματική νάρκη, που είχαν εγκαταστήσει προηγουμένως οι μαχητές της Wagner.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να χτυπηθεί και να ακινητοποιηθεί.

Το πλήρωμα ενός από τα οχήματα μάχης πεζικού της Ουκρανίας προσπάθησε να ρυμουλκήσει το άρμα και να καλύψει το πλήρωμα του κατεστραμμένου άρματος, αλλά μαχητές από τα ρωσικά αποσπάσματα εθελοντών «Nevsky» και «Veterans» τους αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ορισμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και ενώσεις στρατιωτικών έχουν προαναγγείλει βραβεία για τους μαχητές που καταστρέφουν τα γερμανικά άρματα μάχης.

Αλλά όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον σε αυτό το σημείο θα γίνει περιορισμένη χρήση των γερμανικών αρμάτων που έχουν σταλεί καθώς το χθεσινό χτύπημα στην αποθήκη πυρομαχικών ήταν χτύπημα κατά του σημείου που φυλάσσονταν πυρομαχικά για Leopard-1/2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.