ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Συνεχίζουν οι γερμανικοί Patriot στην Πολωνία – Είχε πει όχι στην αποστολή τους στην Ουκρανία μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις

Εγκρίθηκε η παραμονή μέχρι το τέλος του έτους

Συνεχίζουν οι γερμανικοί Patriot στην Πολωνία – Είχε πει όχι στην αποστολή τους στην Ουκρανία μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως εισηγήθηκε να παραμείνουν μέχρι το τέλος του έτους τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot που έχει αναπτύξει στην Πολωνία.

Το Βερολίνο ανέπτυξε τον Ιανουάριο τρεις συστοιχίες Patriot στο ανατολικό τμήμα της Πολωνίας, λίγες εβδομάδες αφότου ένας «αδέσποτος» ουκρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος έπληξε το χωριό Σεβόντοφ.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ανάπτυξη συστημάτων Patriot για διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών. Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας πρότεινε στη Βαρσοβία να διατηρήσει τις συστοιχίες στο πολωνικό έδαφος «κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πιθανώς μέχρι το τέλος του έτους».

Κατέστησε σαφές όμως ότι δεν υπάρχουν σχέδια για παράταση της παραμονής των Patriot πέραν του 2023.

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας είχε αρχικά αρνηθεί τη γερμανική πρόταση, προτρέποντας το Βερολίνο να στείλει τους Patriot στην Ουκρανία, αλλά ακολούθως συμφώνησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέραν των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, περίπου 300 γερμανοί στρατιώτες σταθμεύουν στο Ζαμόστς, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ουκρανίας-Πολωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.