ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα ΗΑΕ μπαίνουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης του νοτιοκορεάτικου μαχητικού KF-21 και ρίχνουν 30 δισ. δολάρια

Αγοράζουν το μερίδιο της Ινδονησίας

Τα ΗΑΕ μπαίνουν στο πρόγραμμα ανάπτυξης του νοτιοκορεάτικου μαχητικού KF-21 και ρίχνουν 30 δισ. δολάρια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν επίσημα τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανάπτυξης του stealth μαχητικού αεροσκάφους KF-21 της Νότιας Κορέας.

Τα ΗΑΕ θα καλύψουν τη μη διευθετημένη συνεισφορά της Ινδονησίας. Όπως αναφέρουν οι πλροφορίες, η Ινδονησία δεν θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα, καθώς έχει δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα προμηθευτεί συνολικά 50 μαχητικά τύπου KF-21, παρά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί το περασμένο φθινόπωρο, με τις οφειλές που είχε η Τζακάρτα έναντι της Νότιας Κορέας.

Τα ΗΑΕ έχουν επενδύσει ευρέως σε προηγμένα νοτιοκορεατικά όπλα όπως πυραύλους M-SAM Block-II και το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Chunmoo.

Η Νότια Κορέα και τα ΗΑΕ έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τη διμερή στρατηγική σχέση τους, ενώ πρόσφατα υπεγράφη μια συμφωνία ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων με κορεατικές εταιρείες που καλύπτουν τομείς πυρηνικής ενέργειας, χρήσης υδρογόνου και άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το KF-21 πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στις 19 Ιουλίου 2022, ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση με το ραντάρ AESA. Το KF-21 θα εισέλθει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής το 2026 και η ROKAF σχεδιάζει να αποκτήσει 120 μαχητικά αυτού του τύπου έως το 2032.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.