ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τα κράτη του Κόλπου καταδίκασαν δηλώσεις Ισραηλινών υπουργών για «μετανάστευση των Παλαιστινίων από τη Γάζα»

Αφορμή όσα ανέφεραν ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς

Τα κράτη του Κόλπου καταδίκασαν δηλώσεις Ισραηλινών υπουργών για «μετανάστευση των Παλαιστινίων από τη Γάζα»

Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν τις δηλώσεις δύο Ισραηλινών υπουργών -γνωστών για τις ακραίες θέσεις τους- που καλούσαν τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ κάλεσε τη Δευτέρα να επιστρέψουν οι Εβραίοι έποικοι στη Γάζα μετά τον πόλεμο που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα και «να ενθαρρυνθεί ο παλαιστινιακός λαός να μεταναστεύσει». Παρόμοια έκκληση έκανε και ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας «καταδίκασε και απέρριψε κατηγορηματικά τα σχόλια των δύο υπουργών» ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει έναντι της «επιμονής της ισραηλινής κυβέρνησης» να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο «μέσω των δηλώσεών της και των ενεργειών της».

Από την πλευρά του το Κατάρ, το οποίο έπαιξε μεσολαβητικό ρόλο στην εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στα τέλη Νοεμβρίου, «καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο” τις δηλώσεις των δύο υπουργών. «Η πολιτική της συλλογικής τιμωρίας και του αναγκαστικού εκτοπισμού που εφαρμόζουν οι κατοχικές αρχές εναντίον των κατοίκων της Γάζας δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη και θα παραμείνει παλαιστινιακή», πρόσθεσε.

Το Κουβέιτ προειδοποίησε στην ανακοίνωσή του για τα «ισραηλινά σχέδια που αποσκοπούν στον εκτοπισμό των κατοίκων της Γάζας ειδικότερα και του παλαιστινιακού λαού γενικότερα».

Τέλος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ το 2020, κατήγγειλαν «με τον πιο έντονο τρόπο τις εξτρεμιστικές δηλώσεις» των δύο υπουργών. Ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων εξέφρασε «την κατηγορηματική απόρριψή του για τις προσβλητικές αυτές δηλώσεις και όλες τις πρακτικές που απειλούν να επιδεινώσουν περαιτέρω την κλιμάκωση και την αστάθεια στην περιοχή», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Τις δηλώσεις των δύο Ισραηλινών υπουργών κατήγγειλαν επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.