ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέξας: Σήμερα λήγει το τελεσίγραφο του Τ.Μπάιντεν – Δεν κάνουν πίσω οι Τεξανοί: «Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας»

Αριθμός ρεκόρ παράνομων μεταναστών πέρασε στις ΗΠΑ μόνο τον Δεκέμβριο - Οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να εμποδίζονται

Τέξας: Σήμερα λήγει το τελεσίγραφο του Τ.Μπάιντεν – Δεν κάνουν πίσω οι Τεξανοί: «Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας»

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Τέξας και των ομοσπονδιακών αρχών(πρόεδρος Τ.Μπάιντεν) κλιμακώθηκε περαιτέρω χθες Παρασκευή για τον έλεγχο του περάσματος στην πόλη Ιγκλ Πας στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, απ’ όπου περνούν κατά χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στη χώρα.

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έδωσε την ίδια μέρα στη δημοσιότητα στοιχεία, που έδειξαν ότι 302.034 παράνομοι μετανάστες – αριθμός ρεκόρ – πέρασαν από τα νοτιοδυτικά σύνορα στη χώρα μόνο μέσα σε ένα μήνα και οι αρχές της μεγάλης Νότιας Πολιτείας δεν δείχνουν διατεθειμένες να κάνουν πίσω, με το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου να λήγει σήμερα.

Σε αυτό τον αγώνα του Κυβερνήτη του Τέξας βρήκε συμμάχους και σε πρώην αξιωματούχους του FBI που με επιστολή τους  που δημοσίευσε και το FOXnews αποκάλυψαν ότι μεγάλη πλειοψηφία όσων παράνομων μεταναστών έχουν περάσει είναι σε στρατεύσιμη ηλικία και ότι αρκετοί έχουν ήδη και στρατιωτική πείρα.

Σε κάθε περίπτωση η εν λόγω απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επιτραπεί σε ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να αφαιρέσουν τα τμήματα του τεξανού φράχτη με κοφτερό σύρμα κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, πυροδότησε περαιτέρω εκκλήσεις προς την πολιτεία να κηρύξει ανεξαρτησία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Πολιτειών, σε ένα κίνημα που ονομάζεται Texit, όπως γράφει το Newsweek.

Ο Άμποτ αψήφησε την απόφαση με πολλές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάρτησης στο X, πρώην Twitter, που έγραψε: «Αυτό δεν τελείωσε».

“Ο φράχτης του Τέξας είναι αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας για τις παράνομες διελεύσεις που ενθαρρύνει ο Μπάιντεν. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τη συνταγματική εξουσία του Τέξας για την ασφάλεια των συνόρων και την αποτροπή του διαχειριστή Μπάιντεν από το να καταστρέψει την περιουσία μας”.

Θυμίζουμε ότι το Τέξας είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά πολιτείες της Ένωσης, με πληθυσμό σχεδόν 30 εκατομμυρίων ανθρώπων και ετήσιο ΑΕΠ περίπου 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το την 8η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αν ήταν ανεξάρτητο κράτος.

Η Εθνοφρουρά του Τέξας έχει έως και 23.000 στρατιώτες στις τάξεις της, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων των πολεμικών μαχών των ΗΠΑ στο εξωτερικό, και διαθέτει 117 βάσεις σε όλη την πολιτεία που διαθέτουν από φορητά όπλα μέχρι οχήματα MRAP, Humvee, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τανκς.

Η Εθνική Φρουρά της Αεροπορίας του Τέξας αποτελείται από 4.400 άτομα προσωπικό και διαθέτει αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 Hercules, ελικοπτέρων Blackhawk, drones MQ-9 Reaper, μαχητικών F-16 και άλλων.

Υπενθυμίζεται πώς πριν από λίγο καιρό το Πεντάγωνο προσπάθησε να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση κατά των καρτέλ στα σύνορα με το Μεξικό αλλά η CIA εμπόδισε τις ενέργειες του στρατού και αυτό θεωρήθηκε υπόσκαψη των αξιών από την κεντρική κυβέρνηση και ότι δείχνει ότι υπάρχουν συνομιλίες με τα μεξικανικά καρτέλ.

Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να πάρει τον έλεγχο της Εθνοφρουράς του Τέξας αλλά ήδη πολλές πολιτείες πλέον βρίσκονται στο πλευρό του Τέξας.

Ο κυβερνήτης της Γιούτα Spencer Cox είναι πεπεισμένος ότι τα σύνορα είναι ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας και κοινής λογικής, ένα «αμερικανικό ζήτημα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson δήλωσε: «Στέκομαι στο πλευρό του Κυβερνήτη Abbott. Το Σώμα θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τον υποστηρίξει», έγραψε ο Johnson στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως αποτέλεσμα, οι Ρεπουμπλικανικές πολιτείες που αποτελούν το ήμισυ της επικράτειας των ΗΠΑ τάχθηκαν υπέρ του Τέξας μέσα σε λίγες μέρες.

Το Τέξας έχει κερδίσει έτσι την υποστήριξη της Εθνικής Φρουράς των ακόλουθων πολιτειών που προστίθενται στις δικές του δυνάμεις και με αρκετούς από αυτούς ήδη να μεταβαίνουν στην συνοριακή πολιτεία:

Αϊντάχο (4.300 μέλη),
Wyoming (2000)
Βόρεια Ντακότα (3500),
Νεμπράσκα (3400),
Αϊόβα (9000),
Missouri (12.000),
Λουιζιάνα (11.500),
Αλαμπάμα (25.000),
Γεωργία (11.100),
Νότια Καρολίνα (10.000),
Οχάιο (17.000).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.