«Θέμα χρόνου η εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν» λέει ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς

«Το Πεκίνο παίρνει ως παράδειγμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία»

«Θέμα χρόνου η εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν» λέει ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είναι αποφασισμένος να καταλάβει την Ταϊβάν, αλλά μελετά τα διδάγματα των ρωσικών στρατιωτικών ελλείψεων στην Ουκρανία προτού αναλάβει δράση, δήλωσε ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι δεν θα υποτιμήσει την αποφασιστικότητα του Σι να διεκδικήσει τον κινεζικό έλεγχο στην Ταϊβάν και ότι η στρατιωτική δράση θα μπορούσε να γίνει τα επόμενα χρόνια.

Ο Κινέζος ηγέτης εργάζεται για να διασφαλίσει ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει τις απαραίτητες δυνατότητες για μια επιτυχημένη εισβολή στο νησί που βρίσκεται περίπου 100 μίλια μακριά από τις κινεζικές ακτές.

Ο Σι Τζινπίνγκ από την ανάληψη της εξουσίας το 2013, έχει καταστήσει την επαναφορά της Ταϊβάν εθνική προτεραιότητα και το επίκεντρο της μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής αναβάθμισης του PLA.

«Νομίζω ότι οι κίνδυνοι [εισβολής] γίνονται υψηλότεροι, μας φαίνεται, όσο πιο πολύ γίνεται αυτή η δεκαετία», είπε ο κ. Μπερνς στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν.

Η Κίνα παίρνει μαθήματα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ταϊβάν, προειδοποίησε ο αρχηγός της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς.

Ο επικεφαλής της CIA είπε ότι θεωρεί πως δεν τίθεται ζήτημα για το εάν η κινεζική ηγεσία ενδέχεται να καταφύγει στη βία για τον έλεγχο της Ταϊβάν, αλλά για το «πώς και πότε θα το κάνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.