ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ιράν ανήκει στις λίγες χώρες που διαθέτουν πολυηχητικά πυραυλικά συστήματα: Παρουσίασε τον «Fattah 2»

Οι Αμερικανοί ακόμα δεν τα έχουν αποκτήσει

Το Ιράν ανήκει στις λίγες χώρες που διαθέτουν πολυηχητικά πυραυλικά συστήματα: Παρουσίασε τον «Fattah 2»

Οι Ιρανοί φαίνεται πως έχουν αποκτήσει πολυηχτικά πυραυλικά συστήματα μαζί με τους Ρώσους και τους Κινέζους (οι οποίοι πιθανότατα έδωσαν και την σχετική τεχνογνωσία και μάλλον την δίνουν και στην Βόρεια Κορέα), την στιγμή που οι Αμερικανοί δεν διαθέτουν τέτοια όπλα.

Το Ιράν παρουσίασε έναν νέο πύραυλο κρουζ που ονομάζεται «Fattah 2» που είναι εξοπλισμένος με όχημα υπερηχητικής ολίσθησης, όπως μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRNA).

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ανώτατου Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ στην έκθεση επιτευγμάτων της Αεροδιαστημικής Δύναμης του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), αποκαλύφθηκε ο ιρανικής κατασκευής υπερηχητικός πύραυλος «Fattah 2», αναφέρεται.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Ashura και «παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην αεροδιαστημική τεχνολογία του Ιράν», όπως ανέφερε το μέσο ενημέρωσης.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου το Ιράν ανακοίνωσε την ύπαρξη του πρώτου εγχώριας κατασκευής υπερηχητικού πυραύλου του, Fattah, και εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της Τεχεράνης στο μικρό ακόμη κλαμπ των χωρών που διαθέτουν υπερηχητικά όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.