ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Κίεβο είχε 10.000 νεκρούς και 30.000 τραυματίες στις δύο αντεπιθέσεις σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Βίντεο: Συντριβή των Ουκρανών στο Πέσκι του Ντονέτσκ

Το Κίεβο είχε 10.000 νεκρούς και 30.000 τραυματίες στις δύο αντεπιθέσεις σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Τρομακτικές ήταν οι ουκρανικές απώλειες κατά την διενέργεια των δύο αντεπιθέσεων σε Χερσώνα και Χάρκοβο καθώς έφτασαν τους 10.000 νεκρούς και τους 30.000 τραυματίες!

Όλα αυτά μέσα σε 10 ημέρες!

Υπήρξαν εδαφικά κέρδη αλλά αυτό έγινε με τρομακτικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές ενώ οι Ρώσοι είχαν πολύ λίγες απώλειες καθώς οι φρουρές τους στις πόλεις του Χαρκόβου ήταν μικρές και υποχώρησαν άμεσα και έγκαιρα ενώ οι δυνάμεις τους στην Χερσώνα ήταν καλά οχυρωμένες και απλώς αντιμετώπισαν τις επιθέσεις χιλιάδων Ουκρανών σε ανοιχτό πεδίο με τη βοήθεια του ρωσικού Πυροβολικού.

Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης στην πόλη Πέσκι στο Ντονιέτσκ από τους Ουκρανούς.

Επιτέθηκαν κατά κύματα με μεγάλο αριθμό ανδρών και τεθωρακισμένων και κυριολεκτικά συνετρίβησαν μέσα σε ένα «λουτρό αίματος».

Σε ότι αφορά τις εδαφικές απώλειες οι Ρώσοι υπέστησαν σοβαρή ήττα αλλά το αν αυτό θα παραμείνει έτσι θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλα πλήγματα και οι εφεδρείες τους πλέον έχουν φανερωθεί και έχουν μετατοπιστεί σε ευάλωτα σημεία.

Εφεδρείες που θα παραμείνουν στις καταληφθέντες πόλεις για να τις κρατήσουν.

Η ουκρανική προέλαση σταμάτησε επί της ουσίας στην Λίμαν.

Μετά καλό θα είναι να τοποθετήσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση. Οι Ρώσοι ελέγχονυ στην Ουκρανία 120.000 τ.χλμ. και οι Ουκρανοί από αυτά πήρα πίσω 2.000 τ.χ΄μ. δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 1,6%. Αυτά λένε οι αριθμοί.

1,6% με τίμημα 10.000 νεκρούς, μένει να φανεί αν μπορεί να χαρακτηριστεί κέρδος…

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη των εχθροπραξιών στις 24 Φεβρουαρίου οι ρωσικές δυνάμεις, Αεροπορία και κατευθυνόμενα βαλλιστικά όπλα, αλλά και βλήματα cruise κτυπούν τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Βασικά κτυπήθηκαν κέντρα παραγωγής ενέργειας σε όλη την χώρα και έχουν βυθιστεί τεράστιες περιοχές στο σκοτάδι.

Ακόμα και το Κίεβο έχει πολύωρες διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα το μετρό να έχει σταματήσει και η διαδικτυακή σύνδεση να έχει διακοπεί. Το 60% της πόλης δεν έχει πλέον ρεύμα.

Οι σιδηροδρομικές επικοινωνίες με Σούμι, Χάρκοβο και Πολτάβα έχουν διακοπεί και συνεπώς έχει διακοπεί η ενίσχυση των ουκρανικών στρατευμάτων και ο εφοδιασμός τους.

https://twitter.com/Taurevanime/status/1569078376761016321

https://twitter.com/NewsBattaglie/status/1569046485123350530

https://twitter.com/leblorik/status/1568972950015025152?s=20&t=75L_LT7G9tc5_qN-2HDjjg

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/leblorik/status/1569096493784596480

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.