ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέο λογισμικό για τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών μέσα στο πλήθος

Οι επιστήμονες του ΝΑΤΟ εργάζονται πυρετωδώς για την εξεύρεση νέων αντιτρομοκρατικών «όπλων».

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέο λογισμικό για τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών μέσα στο πλήθος

Ο νέος στόχος της Συμμαχίας είναι να αναπτύξει το κατάλληλο λογισμικό για τον έγκαιρο εντοπισμό -σε πραγματικό χρόνο- οπλισμού, σε καταστάσης συγκέντρωσης μεγάλου πλήθους.

Η τεχνολογία αυτή, όταν αναπτυχθεί επαρκώς, θα δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού εκρηκτικών και όπλων -ακόμα και μικρού μεγέθους – χωρίς να αντιλαμβάνονται οι περαστικοί και το πλήθος το τι συμβαίνει.

Το νέο πρόγραμμα λέγεται «DEXTER» (Detection of EXplosives and firearms to counter TERrorism – Εντοπισμός εκρηκτικών και όπλων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας) και αποτελεί πρωτοβουλία του προγράμματος του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφόσον το πρόγραμμα αναπτυχθεί επαρκώς και αποδειχτεί αποτελεσματικό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπως είναι οι σταθμοί του μετρό, τα αεροδρόμια αλλά και μεγάλες εκδηλώσεις.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.