Προφανώς αγνοεί ότι έχουν ρωσικούς πληθυσμούς

Οι ΝΑΤΟϊκοί και γενικά οι Δυτικοί συνεχίζουν να κάνουν δηλώσεις με βάση τις οποίες θεωρούν πως οι Ουκρανοί θα κερδίσουν τον πόλεμο και θα πάρουν πίσω Κριμαία και Ντόνμπας παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι Ρώσοι.

Το ΝΑΤΟ δεν αναμένει σημαντικά κέρδη για καμία από τις δύο πλευρές στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, όπως ανέφερε στο CNN στρατιωτικός αξιωματούχος της Συμμαχίας με γνώση των πληροφοριών.

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε ακινησία για λίγο καιρό», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας πως στο ΝΑΤΟ θεωρούν αυτή την περίοδο πως το μομέντουμ έχει μετατοπιστεί σημαντικά υπέρ της Ουκρανίας και η συζήτηση στους κύκλους της Συμμαχίας γίνεται πλέον για το αν είναι δυνατόν το Κίεβο να ανακαταλάβει την Κριμαία και τα εδάφη του Ντονμπάς που κατέλαβαν η Ρωσία και οι ρωσόφωνοι.

«Νομίζω ότι θα μπορούσαν (να ανακαταλάβουν την Κριμαία και το Ντονμπάς), ναι», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Όχι τώρα, όχι σύντομα, αλλά αν μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα, το πιστεύω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχω αμφιβολίες για το αν όντως πρέπει να πολεμήσουν για να πάρουν πίσω τα εδάφη τους», είπε, αναφερόμενος σε μια πιθανή αντίδραση του τοπικού πληθυσμού σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές.