ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το νέο πλωτό νοσοκομείο Vulcano του ιταλικού ναυτικού θα αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται ακόμα δύο ιταλικά πολεμικά

Το νέο πλωτό νοσοκομείο Vulcano του ιταλικού ναυτικού θα αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας

Η Ιταλία θα στείλει ένα πλωτό νοσοκομείο κοντά στις ακτές της Γάζας για να βοηθήσει στη θεραπεία των θυμάτων της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκίντο Κροσέτο.

Το πλοίο υποστήριξης Vulcano του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού αναχώρησε σήμερα από το δυτικό ιταλικό λιμάνι Τσιβιταβέκια με 170 άτομα προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων 30 ατόμων που έχουν εκπαιδευτεί για ιατρικά επείγοντα περιστατικά, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η Ιταλία εργάζεται επίσης για να στείλει ένα νοσοκομείο πεδίου στη Γάζα.

Ο Κροσέτο πρότεινε ότι δύο πλοία του ιταλικού ναυτικού που είχαν ήδη αποσταλεί στην περιοχή ήταν πιθανό να παραμείνουν στη θέση τους.

«Θα αξιολογήσουμε αν θα τα κρατήσουμε στην περιοχή, αλλά προτιμώ να κρατήσω τρία πλοία εκεί και να μην μετανιώσω», είπε ο Crosetto στους δημοσιογράφους.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, που πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση, ζήτησαν να γίνουν ανθρωπιστικές παύσεις στον πόλεμο στο Ισραήλ για να επιτραπεί η παροχή βοήθειας και η απελευθέρωση ομήρων. Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Ιταλία έστειλε δύο παρτίδες ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αίγυπτο για διανομή μέσω της Αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

«Η Ιταλία δεν θα εκπληρώσει τον στόχο του NATO για αμυντικές δαπάνες στο 2%»

Η Ιταλία θα δυσκολευτεί να εκπληρώσει τον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανήσει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ της για την άμυνα έως το 2028, δήλωσε χθες Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκίντο Κροσέτο.

«Είμαστε πράγματι μακριά από το 2%, πολύ μακριά», είπε ο Κροσέτο στις επιτροπές Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο βουλών του ιταλικού κοινοβουλίου.

«Αδύνατος στόχος για το 2024 αλλά, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας… δύσκολος και για το 2028», είπε.

Η Ιταλία αναμένεται να δαπανήσει το 1,46% του ΑΕΠ για την άμυνα φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ, ενώ άλλα ευρωπαϊκά μέλη της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Βρετανίας, της Ελλάδας και των χωρών της Βαλτικής, θεωρήθηκαν ως πάνω από τον στόχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη τον περασμένο Ιούνιο, ο Κροσέτο είπε ότι η επίτευξη του στόχου δαπανών του 2% θα ήταν δύσκολη για την Ιταλία, εκτός εάν τροποποιηθούν οι κανόνες του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δοθεί κάποια επιπλέον ευελιξία στις επενδύσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.