ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το Πεντάγωνο υπέκυψε στον Ε.Μασκ: Θα πληρώσει για να έχει η Ουκρανία το σύστημα Starlink

Από τον Οκτώβριο είχε σταματήσει η χρήση του

Το Πεντάγωνο υπέκυψε στον Ε.Μασκ: Θα πληρώσει για να έχει η Ουκρανία το σύστημα Starlink

Η αξία του συστήματος Starlink ήταν τέτοια που αναγκάστηκε το Πεντάγωνο να πληρώσει ότι ζητούσε ο Ε.Μασκ για να το επενλητουργήσει στην Ουκρανία υπέρ του ουκρανικού στρατού.

Οι απανωτές ήττες των Ουκρανών και η αδυναμία αξιοποίησης των δυτικών κατευθυνόμενων όπλων έκανε τους Αμερικανούς να πληρώσουν πλέον για να έχει το Κίεβο το σύστημα στο οπλοστάσιό τους.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Eλον Μασκ είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο, την απόφασή του να μην παρέχει στο εξής στην Ουκρανία δωρεάν το σύστημα δορυφορικού Διαδικτύου Starlink και ζήτησε από το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ να καλύψει το κόστος.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η SpaceX ζητούσε από την αμερικανική κυβέρνηση να πληρώσει για το Starlink περίπου 120 εκατ. δολάρια έως το τέλος του έτους (επομένως για φέτος το κόστος θα φτάνει τα 300 εκατομμύρια περίπου δολάρια).

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναλάβει το κόστος για περισσότερους από 1.330 τερματικούς σταθμούς της SpaceX στην Ουκρανία, ενώ η ίδια η εταιρεία έχει δωρίσει 3.670 σταθμούς (που πλέον θα πληρώνονται).

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Φεντόροφ, είχε δηλώσει ότι το Starlink συνέβαλε σημαντικά στην αποκατάσταση της παροχής ενέργειας και στην επικοινωνία σε κρίσιμες περιοχές έπειτα από περισσότερες από 100 ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.