ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το βρετανικό ΥΠΑΜ «απαντά» για τους Kinzhal που ανέφερε ο Β.Πούτιν: «Είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο»!

Εξέδωσαν δελτίο

Το βρετανικό ΥΠΑΜ «απαντά» για τους Kinzhal που ανέφερε ο Β.Πούτιν: «Είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο»!

Πριν από λίγες μέρες, στις 18 Οκτωβρίου 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδινε εντολή να περιπολούν στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα μαχητικά αεροσκάφη MiG-31, οπλισμένα με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και σήμερα το βρετανικό ΥΠΑΜ θέλησε να μειώσει την απειλή με αναφορές για την παραγωγική ικανότητα της ρωσικής βιομηχανίας.

Όπως επεσήμαναν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο τους το Σάββατο, 21.10.2023, η αιτιολόγηση για τις περιπολίες των MiG-31 σχετιζόταν με την πρόσφατη αύξηση της παρουσίας των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο και με πρόθεση να βρίσκονται τα πλοία του Αμερικανικού Στόλου υπό κάποιου είδους απειλή, χρησιμοποιώντας ένα οπλικό σύστημα με θεωρητικό βεληνεκές έως και 2000 χλμ.

«Αυτή η ανακοίνωση είναι σύμφωνη με την τυπική ρωσική ρητορική που απευθύνεται στο εγχώριο ακροατήριό της, αποκαλώντας τη Δύση επιτιθέμενους, ενώ χαρακτηρίζει τη ρωσική δραστηριότητα ως απαραίτητη για την προστασία του κράτους» πρόσθετε το Βρετανικό ΥΠΑΜ.

Ωστόσο κατά τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες η αναφορά Πούτιν στους πυραύλους KINZHAL και τις δυνατότητές του, μάλλον έγιναν για να στείλουν εντός και εκτός Ρωσίας το μήνυμα  ότι η Ρωσία παραμένει σε θέση να παράγει και να χειρίζεται σύγχρονα όπλα, παρά τον συνεχιζόμενο για περισσότερες από 600 ημέρες πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά το Βρετανικό ΥΠΑΜ, ο πύραυλος KINZHAL παραμένει ουσιαστικά σε επιχειρησιακές δοκιμές, με τις επιδόσεις του στην Ουκρανία μέχρι σήμερα να είναι κακές. Χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι η Ουκρανία είχε ανακοινώσει πως οι συστοιχίες Patriot που της διέθεσαν οι ΗΠΑ αναχαίτισαν τέτοιους πυραύλους Kinzhal.

«Παραμένει πολύ ικανός στα χαρτιά, ικανός να πετάει με υπερηχητικές ταχύτητες και να αποφεύγει τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, αν και σχεδόν σίγουρα χρειάζεται σημαντική βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία τον χρησιμοποιεί για να επιτύχει αυτές τις επιδόσεις», υποστηρίζουν οι Βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών (άραγε να έχουν την ίδια γνώμη οι Αμερικανοί στα αεροπλανοφόρα;).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.