ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στρατιώτες του Λούγκανσκ: «Τον Ιούλιο θα τελειώσει η κατάληψη του Ντονμπάς από τους Ρώσους»

Κλείνει το «καπάκι» στο μεγάλο «καζάνι» του Ντονμπάς: Τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται να μεταφερθούν βόρεια

Στρατιώτες του Λούγκανσκ: «Τον Ιούλιο θα τελειώσει η κατάληψη του Ντονμπάς από τους Ρώσους»

Ένας στρατιωτικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ μιλάει για τη διάθεση του Στρατού και τα γεγονότα στο Ντονμπάς: «Με το Θεό μέχρι τον Ιούλιο θα τους διώξουμε».

Σφοδροί βομβαρδισμοί έσπασαν ψυχολογικά τον εχθρό. Κλείνει το «καπάκι» στο μεγάλο «καζάνι» του Ντονμπάς.

Η παράδοση Ουκρανών στρατιωτών του “Azov” είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τον ουκρανικό στρατό: σχεδόν 2.500 άτομα κατέθεσαν οικειοθελώς τα όπλα, αν και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών της ΛΔΛ, θα μπορούσαν να αντισταθούν για αρκετούς ακόμη μήνες.

Τώρα οι αποδεσμευμένοι πόροι θα χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς του μετώπου.

Πού θα μεταφερθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τη Μαριούπολη;

Η ακτή της Αζοφικής Θάλασσας έχει καθαριστεί πλήρως από τον εχθρό.

Τα στρατεύματα που εισέβαλαν στην πόλη και απέκτησαν ανεκτίμητη εμπειρία στις οδομαχίες μεταφέρονται στα βόρεια για να κλείσουν το “καπάκι στο μεγάλο καζάνι του Ντονμπάς”. 

Παρά την ήττα στη Μαριούπολη, ο ουκρανικός στρατός εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή στρατιωτική δύναμη εδώ – αρκετές δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες. 

Συνεχίζονται οι ουκρανικές επιθέσεις στο Ντόνετσκ σε καθημερινή βάση

Πηγαίνει κυρίως στις περιοχές Petrovsky, Kievsky και Kuibyshevsky.

Τα ουκρανικά όπλα βρίσκονται στα δυτικά και βορειοδυτικά: στο χωριό Peski και στα προάστια της Avdiivka. Το πρωταρχικό καθήκον του στρατού της ΛΔΛ είναι να απομακρύνει τον εχθρό από την πρωτεύουσα, ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

«Ξόδεψαν δισεκατομμύρια σε όπλα μέσα σε οκτώ χρόνια. Αν τους χτυπήσεις κατά μέτωπο, θα χάσουμε κόσμο. 

Θέλουμε να τους περικυκλώσουμε, να κόψουμε τις γραμμές ανεφοδιασμού και να τους αναγκάσουμε να παραδοθούν», – εξηγεί ένας αξιωματικός του στρατού της ΛΔΔ με το διακριτικό κλήσης Lyuty.

Σίγουρα οι στρατιώτες προχωρούν αργά. Αυτό δήλωσε και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη σημερινή ομιλία του στο Κρεμλίνο: «Η ζωή είναι πιο σημαντική», – είπε χαρακτηριστικά.

“Οδηγίες για το πώς να παραδοθείτε”

Ο Στρατός του Ντόνετσκ συνεχίζει να δείχνει ανθρωπισμό. Και αυτό είναι λογικό: όσο περισσότεροι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδοθούν, τόσο λιγότεροι θα πεθάνουν στο Ντόνετσκ.

Ο στρατός του Ντόνετσκ στέλνει οδηγίες στον ουκρανικό στρατό για το πώς να παραδοθεί σωστά, σύμφωνα με όλους τους κανόνες – στο φυλλάδιο με μεγάλα γράμματα: 

“Οδηγίες για το πώς να εγκαταλείψετε σωστά τις θέσεις”. 

Αυτό που έχουν ήδη κάνει η 115η Ταξιαρχία (Terodefense) και η 56η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Πριν πριν παραδώσουν τα όπλα, οι πιθανοί κρατούμενοι ηχογραφούν ένα μήνυμα – βίντεο, εξηγώντας ότι τους εγκατέλειψαν οι διοικητές, δεν υπάρχουν όπλα και καύσιμα, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, δεν λαμβάνονται εντολές και βοήθεια από την διοίκηση και ότι η ηθική και η ψυχολογική κατάσταση δεν τους επιτρέπει να εκτελούν μάχιμες αποστολές.

Υπάρχει επίσης μια τέτοια συμβουλή: «Απομονώστε τους εθνικιστές και τους πληροφοριοδότες από την SBU στη μονάδα σας». 

“Αυτό είναι σημαντικό. Δεν ήταν από καιρό μυστικό ότι οι εθνικιστικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς στο μέτωπο πυροβολούν αυτούς που αποφασίζουν να παραδοθούν, να φύγουν από τις θέσεις τους”, – λέει λέει ο αξιωματικός.

Οι στρατιώτες του Ντόνετσκ πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να προστατέψουν τα σύνορα των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

“Στη συνέχεια… Θα δούμε”

“Το πεζικό μας έχει προχωρήσει δυνατά προς την κατεύθυνση Avdiivka, αλλάζουν θέσεις κάθε μέρα. 

Με το Θεό μέχρι τον Ιούλιο θα τους διώξουμε”, – εκφράζει την ελπίδα του ο Lyuty.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτοκινούμενα πυροβόλα κρύβονται στη ζώνη του δάσους, για να πυροβολήσουν αύριο από νέες θέσεις. Οι στρατιωτικές επιθέσεις της ΛΔΛ και της Ρωσίας εκτελούνται σύμφωνα με το σχέδιο, χωρίς βιασύνη. Και αυτό σημαίνει ότι η απελευθέρωση των αναγνωρισμένων πλέον δημοκρατιών είναι θέμα του άμεσου μέλλοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.