
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, με νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και παραβάσεις του FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας σήμερα (21.04.2026), καταγράφηκαν συνολικά 9 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 5 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος επιτήρησης τύπου CN-235 πραγματοποίησε μία παράβαση και πέντε παραβιάσεις, ενώ τρία τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προχώρησαν σε οκτώ παραβάσεις.
Τα τουρκικά μέσα εντοπίστηκαν και αναγνωρίστηκαν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διεθνείς διαδικασίες, από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.