ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκικό ανέκδοτο: Η θλίψη Δένδια για την κατάντια της Αγίας Σοφίας σημαίνει «επεκτατικές βλέψεις» για την Άγκυρα…

Το τουρκικό θράσος κλιμακώνεται λόγω της διαρκούς ατιμωρησίας στο Αιγαίο

Τουρκικό ανέκδοτο: Η θλίψη Δένδια για την κατάντια της Αγίας Σοφίας σημαίνει «επεκτατικές βλέψεις» για την Άγκυρα…

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων με τις οποίες καταλογίζει… επεκτατικές βλέψεις στην Ελλάδα με αφορμή κάποιες δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, την ώρα που ο ίδιος απλά δήλωσε θλίψη του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.

Εν συνεχεία η Άγκυρα με απύθμενο θράσος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι θέλει να ανασυστήσει την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και ποιοι το λένε αυτό; Αυτοί που ονειρεύονται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Και όλα ξεκίνησαν από μία δήλωση θλίψης, αλλά έτσι είναι όταν η Τουρκία έχει μάθει να δημιουργεί ατιμώρητα ζητήματα από το πουθενά εναντίον της Ελλάδας, στο τέλος θα μας ζητήσει να αλλάξουμε και όνομα γιατί την… προκαλούμε.

Η διαρκής ατιμωρησία για τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο μας έφερε σε αυτό το σημείο.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.

Με μπαράζ αναρτήσεων, το τουρκικό υπουργείο αναφέρει ότι «αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη». 

«Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453». 

«Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους»

«Η ελληνική διοίκηση, που δεν δίνει ούτε χώρο ταφής στους μουσουλμάνους όταν πεθάνουν, προσπαθεί να εξαπατήσει τους δικούς της ανθρώπους με χονδροειδείς ψευδαισθήσεις και να καλύψει τις αδιέξοδες πραγματικότητες της. Ο ήλιος δεν σκεπάζεται με λάσπη».

«Τιμούμε τη μνήμη του Σουλτάνου Μωάμεθ το Πορθητή και του ηρωικού στρατού του, που κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη πριν από 569 χρόνια, με έλεος, ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.