Τούρκοι και Σέρβοι κατατάσσονται στο ρωσικό Στρατό και Έλληνες μισθοφόροι στον ουκρανικό Στρατό

Η ουκρανική σύγκρουση δημιουργεί νέα ιστορικά δεδομένα

Τούρκοι και Σέρβοι κατατάσσονται στο ρωσικό Στρατό και Έλληνες μισθοφόροι στον ουκρανικό Στρατό

Τούρκοι και Σέρβοι εθελοντές κατατάσσονται στο ρωσικό Στρατό την ίδια στιγμή που Έλληνες μισθοφόροι (μιλάμε για Έλληνες από την Ελλάδα όχι ομογενείς του Ντόνμπας) στον ουκρανικό Στρατό κάτι που αποδεικνύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί νέες ιστορικές καταστάσεις.

Μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι περίπου 50 Τούρκοι πολεμούν στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων όπως επίσης και 200 Σέρβοι.

Στις τάξεις του ουκρανικού Στρατού υπηρετούν περίπου δέκα Έλληνες μισθοφόροι. Έλληνες δηλαδή, που έχουν έρθει από την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι επέλεξαν να πολεμήσουν υπέρ των Ρώσων χρησιμοποιώντας ως κριτήριο το γεγονός ότι οι Τσετσένοι Τούρκοι πολεμούν κι αυτοί κατά του Κιέβου και της Δύσης.

Οι Σέρβοι έχουν ενταχθεί στις ρωσικές δυνάμεις με κριτήριο την Ορθοδοξία και το γνωστό «μότο» «Russians and Serbs Orthodox Brothers».

Οι Σέρβοι σε αυτό την «θεώρηση» των πραγμάτων εντάσσουν και τους Έλληνες.

Φυσικά υπέρ των Ρώσων μάχονται και εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς από το Ντόνμπας αφού θεωρούν ότι το Κίεβο καταπιέζει την εθνική τους ταυτότητα απαγορεύοντας την ελληνική γλώσσα όπως και όλες τις γλώσσες όλων των μειονοτήτων.

Να σημειωθεί ότι οι Σέρβοι έχουν ιστορικό υπόβαθρο πολέμων στο πλευρό των Οθωμανών Τούρκων.

Π.χ. ο σουλτάνος Βαγιαζήτ ο Α’ στην μάχη της Άγκυρας το 1402 μ. Χ. χρησιμοποίησε ως επίλεκτο σώμα τους Σέρβους ιππείς.

Αναφορές για Έλληνες μισθοφόρους στην Ουκρανίας είχαμε ήδη από το καλοκαίρι όταν τότε τέσσερις Έλληνες πολίτες πολεμούσαν στην ουκρανική Λεγεώνα των Ξένων και από αυτούς ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος εξακολουθούσε να πολεμά τους Ρώσους όπως ανέφερε η έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τότε μάλιστα στην έκθεση αναφέρονταν ότι ακόμα άλλοι δύο διέφυγαν την αιχμαλωσίας και του θανάτου και αποχώρησαν από τη χώρα.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, οι Έλληνες μισθοφόροι του καθεστώτος Ζελένσκι, πολέμησαν στην περιοχή της Χερσώνας και του Ντονμπάς

Το pronews.gr είχε δημοσιεύσει στις 2 Μαΐου 2022 το όνομα του ενός από αυτούς: Κωνσταντίνος Καρατσώλης, γεννηθείς στις 21/12/1982! Eίναι άγνωστο αν διέφυγε ή αν πολεμά ακόμα.

Οι άλλοι δύο διέφυγαν προς την Πολωνία αναφέρουν οι πληροφορίες των Ρώσων.

Ο ρωσικός ιστότοπος Rybár δημοσίευσε έγγραφα που αποκαλύπτουν τους ξένους μισθοφόρους που δρουν στην περιοχή του Mikolaiv της Ουκρανίας. Η εξασέλιδη λίστα φέρεται να βρέθηκε σε ένα βιαστικά εγκαταλειμμένο στρατιωτικό φυλάκιο στην Ουκρανία.

Πρόκειται για ένα μόνο σύνολο των μισθοφόρων που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών, καθώς αναφέρεται μόνο σε αυτούς που πολεμούν στην περιοχή Mikolaiv/Nikolayev.

Η λίστα είναι ταξινομημένη ανάλογα με τη χώρα από την οποία προέρχεται ο μισθοφόρος και ανάμεσα τους υπάρχει και ένας Έλληνας, αλλά και ένας Κύπριος.

Όπως μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει οι περισσότεροι είναι Βρετανοί, Γεωργιανοί και Αμερικανοί. Συνολικά οι μισθοφόροι προέρχονται από 42 (!) χώρες. Να σημειώσουμε ότι ο μισθός τους πληρώνεται από τις δυτικές χώρες.

Αναλυτικά η λίστα
Στην συγκεκριμένη σελίδα υπάρχουν: Αυστραλοί, Αυστριακοί, Αζέροι, Αργεντίνοι, Βέλγοι, Λευκορώσοι, Βούλγαροι και Βραζιλιάνοι.

Σχεδόν μια σελίδα για Βρετανούς, υπάρχουν και Ούγγροι και Βενεζουελάνοι:

Γερμανοί, Έλληνες, Γεωργιανοί, Δανοί:

Ισραηλίτες, Ιρλανδοί, Ιταλοί, Καναδοί, Κύπριος, Κινέζοι, Κολομβιανοί, Λετονοί:

Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Ρουμανία, Σλοβακία, ΗΠΑ:

Ουζμπεκιστάν, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ιαπωνία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.