ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Τουρκία κατέθεσε αίτημα στις ΗΠΑ για αγορά 40 μαχητικών F-16

Η Τουρκία κατέθεσε αίτημα στις ΗΠΑ για αγορά 40 μαχητικών F-16

Η Τουρκία κατέθεσε αίτημα στις ΗΠΑ προκειμένου να αγοράσει 40 μαχητικά F-16 και σχεδόν 80 kit αναβάθμισης για τον στόλο των αεροσκαφών που διαθέτει, σε μια προσπάθεια να εκμοντερνίσει τα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας μετά το ναυάγιο της αγοράς F-35.

Σύμφωνα με το Reuters, το ντιλ δισεκατομμυρίων, βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της υποβολής στο τμήμα Διεθνών Πωλήσεων Πολεμικού Υλικού, ενώ υπόκειται στην έγκριση του State Department, αλλά και του Κογκρέσου που μπορεί να μπλοκάρει τη συμφωνία.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει ούτε σχολιάζει προτεινόμενες στρατιωτικές αγοροπωλησίες ή μεταφορές πριν την επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου» σημειώνει πηγή από την Ουάσιγκτον. Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία στο Reuters.

Στα παλιότερης τεχνολογίας F-16 στρέφεται η Τουρκία

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, η Άγκυρα είχε προχωρήσει στην παραγγελία περισσότερων από 100 F-35, η οποία και ναυάγησε το 2019 μετά την απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Το Reuters σημειώνει πως δύσκολα θα προχωρήσει η παραγγελία αυτή της Τουρκίας, δεδομένης της στάσης του αμερικανικού Κογκρέσου έναντι της Άγκυρας τα τελευταία χρόνια.

Η αμερικανική πολιτική ηγεσία, πλην των S-400, εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν και σε ό, τι αφορά το κράτος δικαίου και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Επιμένει ο Ερντογάν στους S-400

Άλλωστε, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα προκειμένου να προμηθευτεί μια δεύτερη παρτίδα S-400, κίνηση που σίγουρα δεν θα ευχαριστήσει τους Αμερικανούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει το Reuters, υπάρχει αυτή τη στιγμή διακομματική συναίνεση στο Κογκρέσο προκειμένου η διοίκηση Μπάιντεν να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην Άγκυρα για τα παραπάνω ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.