ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα ανοίξουμε τα σύνορα σε 5 εκατ. μετανάστες – Να δω τότε τι θα κάνουν»!

Απειλεί με νέα κρίση στον Έβρο ο Τούρκος πρόεδρος

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα ανοίξουμε τα σύνορα σε 5 εκατ. μετανάστες – Να δω τότε τι θα κάνουν»!

Νέα σφοδρά «πυρά» κατά της Ελλάδας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στο περιθώριο συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «βάση των ΗΠΑ» ενώ απείλησε πως θα ανοίξει τα σύνορα σε 5 εκατομμύρια αλλοδαπούς από την Ασία και την Αφρική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να δούμε τότε τι θα κάνει η Ελλάδα».

Μια ακόμα ακραία τοποθέτηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε ως στόχο την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, ο Τούρκος πρόεδρος στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, υποστήριξε πως η χώρα μας είναι αυτή που καταδικάζει μετανάστες σε θάνατο ενώ υποστήριξε πως είναι αχαριστία να υποστηρίζει κανείς ότι η Άγκυρα προκαλεί την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή 5 εκατ. “πρόσφυγες” κι αυτό, όπως φάνηκε από τα λεγόμενά του, της δίνει τη δυνατότητα να «απειλεί» την Ελλάδα και όπως το κάνει άλλωστε, όχι μόνο με απειλές αλλά πρακτικά στέλνοντας χιλιάδες αλλοδαπούς κάθε χρόνο στα ελληνικά σύνορα, είτε θαλάσσια είτε χερσαία.

«Θα ανοίξουμε τις πύλες μας και τότε να δούμε τι θα κάνει η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος αναφορικά με τους παράνομους μετανάστες και σχολίασε πως:

«Κυρίως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αυτή που βυθίζει τις βάρκες με τους μετανάστες και τους αφήνει να πεθάνουν είναι η Ελλάδα. Έχουμε όλα τα στοιχεία δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες».

«Το να λέμε ότι η “προσφυγική” κρίση προκαλείται από την Τουρκία είναι πραγματικά αχαριστία», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν ρωτήθηκε επίσης και για την πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για τη στρατιωτική αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, με την απάντησή του να δείχνει την εμφανή του ενόχληση για τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει Αθήνα και Ουάσιγκτον.

«Η Ελλάδα έχει γίνει ολόκληρη πλέον μια βάση της Αμερικής», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Όρμπαν μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «η ΕΕ θα πρέπει να παράσχει όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη στην Τουρκία για το θέμα της μετανάστευσης».

https://twitter.com/AnaHabercom/status/1458848557004378121

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.