Μέχρι τον Απρίλιο του 2011 θα έχει απαντήσει η Τουρκία στην πρόσκληση της Korea Aerospace Industries για συμμετοχή στο πρόγραμμα νέου stealth ελαφρού μαχητικού KF-X που προορίζεται να αντικαταστήσει τα F-4 και F-5 στην Αεροπορία της Νοτίου Κορεάς.

Η απάντηση όπως αναφέρουν πηγές της τουρκικής βιομηχανίας από την Άγκυρα, θα εξαρτηθεί και με το τι θα γίνει με το F-35, πόσες μονάδες θα αγοραστούν τελικά από το αμερικανικό αεροσκάφος και τις ανάγκες της τουρκικής Αεροπορίας. To ανώτερο στέλεχος της KAI Enes Park σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι συνέταιροι στο πρόγραμμα δεν είναι ακόμη γνωστοί αλλά σίγουρα θα προσέλθουν και άλλες χώρες. Προσκαλούμε και άλλες χώρες να συμμετέχουν, με το 60% του απαιτούμενου κεφαλαίου να προέρχεται από την κυβέρνηση ενώ το υπόλοιπο θα αναζητηθεί από άλλες πηγές ».

Η ΚΑΙ είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι MοU με την Ινδονησία, ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις και με την Άγκυρα.Τουρκία και Νότιος Κορέα έχουν άναπτύξει ιδιαίτερα στενές σχέσεις στην άμυνς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υιοθετήσει το νοτιοκορεατικό αυτοκινούμενο πυροβόλο K9 (σαν Firtina), το νοτιοκορεατικό άρμα μάχης K1 και το βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος KT-1.

Υπενθυμίζεται ότι το KF-X σε όλα τα χαρακτηριστικά του όμως θα είναι υπέρτερο των πρόσφατων εκδόσεων του F-16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr