Ασαφές παραμένει ακόμα το πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί η απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το διοικητικό δικαστήριο στην Άγκυρα, το οποίο ενέκρινε την έφεση εναντίον της κυβερνητικής απόφασης να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Twitter.

Όπως δήλωσε στο Reuters συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) έχει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και να επαναφέρει την πρόσβαση στο Twitter, ή να ασκήσει με τη σειρά της νέα έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Παρόλα αυτά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε, σύμφωνα με τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι η κυβέρνηση θα την σεβαστεί.

Η διεύθυνση του ιδίου του ιστοτόπου Twitter στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε και αυτή αιτήσεις να αρθεί ο αποκλεισμός του στην επικράτεια της Τουρκίας. 

«Εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία οι οποίοι στρέφονται στο Twitter για να ακουστούν οι φωνές τους εμποδίζονται» να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν μέσω αυτού, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr