Το τουρκικό ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών (TÜBİTAK UZAY) ολοκλήρωσε την κατασκευή και τις αναγκαίες δοκιμές του εγχώρια σχεδιασμένου δορυφόρου επιτήρησης RASAT και παρέδωσε το δορυφόρο στην ρωσική εταιρεία International Space Company Kosmotras (ISCK) η οποία έχει αναλάβει την εκτόξευση του συστήματος με τον πύραυλο φορέα SS-18 Dnepr.

Ο δορυφόρος RASAT έχει βάρος 93 κιλά, θα βρίσκεται σε ηλιοστατική τροχιά σε απόσταση 700 χλμ από την Γή και θα πραγματοποιεί μία πλήρη περιστροφή σε 98,8 δευτερόλεπτα. Η ευκρίνεια του πανχρωματικού αισθητήρα είναι 7,5 μέτρα και του πολυφασματικού 15 μέτρα. Ο δορυφόρος θα έχει διάρκεια ζωής 5 χρόνια.

Ο RASAT είναι εξοπλισμένος με το υπολογιστή πτήσης BiLGE, ένα νέο επεξεργαστή εικόνα ο οποίος ονομάζεται GEZGiN-2  και αναμεταδότη που λειτουργεί στην ζώνη X. Ο δορυφόρος θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία των δασών για την καλύτερη επίβλεψη της ρυμοτομίας των πόλεων και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Ο πύραυλος θα εκτοξευτεί από την βάση Yasny στην περιοχή Orenburg στην Νότια ανατολική Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr