ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Το lifestyle και τα πιστεύω των Τούρκων σύμφωνα με έρευνα

Το lifestyle και τα πιστεύω των Τούρκων σύμφωνα με έρευνα

Μια μεγάλη έρευνα για τις συνήθειες των Τούρκων με τίτλο “Οδηγός κατανόησης της Τουρκίας” πραγματοποίησε πρόσφατα η εταιρεία ερευνών Ipsos KMG η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Posta από την οποία προκύπτουν ενδιαφέρονται στοιχεία.

Σύμφωνα με την έρευνα 20% από τους Τούρκους και το 18% από τις Τουρκάλες που ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι γυναίκες μπορεί να χαστουκίζονται αν αυτό είναι είναι απαραίτητο. Αντίστοιχα τα ποσοστά για το εάν η γυναίκα πρέπει να ζητάει την άδεια του συζύγου της για να εργαστεί είναι 69% στους Τούρκους και 57% στις Τουρκάλες.

Σε ότι αφορά το θέμα της μαντίλας, το 70% των γειτόνων μας πιστεύει ότι οι φοιτήτριες μπορούν να φορούν μαντίλα και το 57% ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για γυναίκες δημόσιους υπαλλήλους. Οι Τουρκάλες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν σε ποσοστό 60% ότι φορούν μαντίλα όταν βγαίνουν έξω και 37% και εντός του σπιτιού. 46% των Τούρκων θεωρεί σημαντικό ότι η σύζυγος τους φοράει μαντίλα. Παράλληλα 38% από τις Τουρκάλες δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει φορέσει μέικ απ.

Στον τoμέα των media, 60% των Τούρκων πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να λογοκρίνονται ενώ 61% πιστεύει ότι ορισμένες ιστοσελίδες θα έπρεπε να κλείσουν. Αυτό όταν ένα ποσοστό 68% δεν έχει μπει ποτέ στο ίντερνετ.

46% των Τούρκων που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν έχουν ασκηθεί ποτέ στην ζωή τους (ούτε καν απλό περπάτημα), 38% δεν έχουν βγει ποτέ για φαγητό έξω με την οικογένεια, ενώ 39% επισκέπτεται φίλους ή συγγενείς τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι 56% των Τούρκων δηλώνει ότι δεν έχει φωτογραφηθεί με εξαίρεση τις φωτογραφίες για κάποιο έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο).

Οι γείτονες είναι φανατικοί της τηλεόρασης. Σε ποσοστό 84% δηλώνουν ότι το αγαπημένο τους χόμπι είναι η παρακολούθηση κάποιου τηλεοπτικού προγράμματος. 65% παρακολουθούν ειδήσεις, 62% τουρκικές σαπουνόπερες (77% στις γυναίκες), 41% τηλεπαιχνίδια και 40% οτιδήποτε παίζει η τηλεόραση.

Τέλος 96% δηλώνει ότι δεν έχει παρακολουθήσει όπερα ή μπαλέτο, 80% ότι δεν έχει δει ποτέ θέατρο, 73% ότι δεν έχει πάει ποτέ σε συναυλία και 56% ότι δεν έχει πάει σινεμά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.