ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση ΥΠΑΜ Ν. Κορέας-Τουρκίας, ορόσημο για το νέο άρμα μάχης της Τουρκίας

Συνάντηση ΥΠΑΜ Ν. Κορέας-Τουρκίας, ορόσημο για το νέο άρμα μάχης της Τουρκίας

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Τουρκία για μια σειρά συνομιλιών, συνάντησε…

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Τουρκία για μια σειρά συνομιλιών, συνάντησε τον ομόλογό του στην Άγκυρα.

Ο δε Τούρκος υπουργός Άμυνας Βεκντί Γκιονούλ καλώσόρισε τον Λη Σανγκ-χη κατά την διάρκεια στρατιωτικής τελετής που διεξήχθη στο τουρκικό υπουργείο.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του, ο Γκιονούλ τόνισε ότι ο Λη θα παρίστατο στην τελετή υπογραφής του προγράμματος του Εθνικού Άρματος Μάχης που θα αναπτυχθεί από κοινού από τις δυο χώρες.

Ο Γκιονούλ τόνισε επίσης και ότι η τουρκική εταιρεία Otokar θα λάβει τεχνολογική υποστήριξη από την Κορέα με βάση το πρόγραμμα.

Υπογράμμισε δε ότι οι δυο χώρες έχουν ήδη συνεργαστεί επιτυχώς σε άλλα προγράμματα, όπως την παραγωγή στην Τουρκία Α/Κ πυροβόλων, εξομοιωτές πτήσης για μεταφορικά αεροσκάφη αλλά και την συμπαραγωγή εκπαιδευτικών αεροσκαφών.

Σημείωσε τέλος ότι η Ν. Κορέα είναι μια σημαντική χώρα για την Τουρκία όσον αφορά την μεταφορά τεχνογνωσίας, ενώ ως ένδειξη της φιλίας των δυο χωρών, υπενθύμισε την συνεισφορά της Τουρκίας στον πόλεμο της Κορέας.

Αντίστοιχα, ο Κορεάτης υπουργός αναγνώρισε ότι χάρη και στην τότε συνεισφορά της Τουρκίας μπόρεσε η χώρα του να φτάσει στο σημερινό της τεχνολογικό επίπεδο.

Επιπλέον δήλωσε πως οι δυο χώρες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την συνεργασία τους σε νέους χώρους, όπως τη ναυπηγική βιομηχανία και την παραγωγή οχημάτων αναχορηγίας πυρομαχικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί και με τον αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Μπουγιούκανιτ σήμερα το απόγευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.