ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσική ψυχρολουσία – Μόσχα: «Συζητάμε με την Τουρκία για προμήθεια μαχητικών Su-35»

Ρωσική ψυχρολουσία – Μόσχα: «Συζητάμε με την Τουρκία για προμήθεια μαχητικών Su-35»

Την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35 συζητούν Ρωσία και Τουρκία σύμφωνα με δηλώσεις ειδικού συμβούλου σε θέματα Άμυνας του κρατικού TASS αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του Ρώσου ειδικού συμβούλου ο οποίος επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι η Τουρκία έχει ζητήσει Su-35, ένα αεροσκάφος πολύ πιο επικίνδυνο για την ΠΑ από ότι είναι το F-35.

Η Ουάσιγκτον ρισκάρει να χάσει την τουρκική αγορά όπλων εάν συνεχίσει να καθυστερεί την παράδοση των F-35 καθώς είναι σίγουρο ότι η Άγκυρα θα στραφεί αμέσως στη ρωσική αγορά όπλων, αναφέρει το ρωσικό RT.

«Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να μην παραδώσουν τα F-35 την Τουρκία τότε η Άγκυρα θα αγοράσει σίγουρα το Su-35» αναφέρει ο Ρώσος ειδικός αναλυτής του κρατικού TASS Viktor Litovkin, για να συμπληρώσει:

«Οι ΗΠΑ θα χάσουν μια σημαντική αγορά όπλων έτσι. Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη και τα δύο έχουν παρεμφερείς δυνατότητες», για να προσθέσει ότι εάν η Ρωσία πουλήσει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη στην Τουρκία δεν κινδυνεύει να χάσει κάποιο τεχνολογικό μυστικό καθώς το λογισμικό των αεροσκαφών είναι πολύ δύσκολο να υποκλαπεί.

«Δεν θα χρειαστεί επίσης καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να εντάξει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη στην Αεροπορία της».

Ο Litovkin είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εκβιάζουν την Τουρκία στο θέμα των S-400 πιέζοντας για την πώληση των MIM-104 Patriot PAC-3, αλλά ότι στο τέλος ίσως αναγκαστούν να παραδώσουν το F-35…

https://twitter.com/RT_com/status/1111917731484495872


Το σενάριο για την αγορά ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία δεν είναι καινούργιο βέβαια.

Το νέο στοιχείο είναι ότι ο Ρώσος αναλυτής – ο οποίος έχει επαφές με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας- μιλά μόνο για Su-35 χωρίς να αναφέρει το Su-57, η προμήθεια του οποίου είχε έρθει στο προσκήνιο παλαιότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.