Μαζικές συλλήψεις εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτικών – Τους συνδέουν με την έκρηξη στην Κύπρο

Μαζικές συλλήψεις εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτικών – Τους συνδέουν με την έκρηξη στην Κύπρο

Η τουρκική κυβέρνηση διέταξε την σύλληψη 223 στρατιωτικών και των τριών Κλάδων, που υπηρετούν σ’ ολόκληρη τη χώρα και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, με αφορμή την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών της Κύπρου στην οποία φέρεται να συμμετείχαν ως μέλη του δικτύου του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων εδώ και αρκετούς μήνες, κάτι που σημαίνει ότι έχουν επανέλθει οι έντονες «ανασφάλειες» του Ρ.Τ.Ερντογάν για πιθανή νέα προσπάθεια ανατροπής του.

Ηδη εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε 49 επαρχίες στην Τουρκία και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

Από τους 223 οι 100 ανήκουν στον Στρατό Ξηράς, οι 41 στην Αεροπορία και οι 32 στο Ναυτικό, το οποίο ως Κλάδος θεωρείται και το πλέον «πιστό» στην κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν

Στα τρία χρόνια των εκκαθαρίσεων που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος, περισσότεροι από 77.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του κρατικού μηχανισμού έχουν φυλακισθεί και περιμένουν να δικασθούν και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης Ρ.Τ.Ερντογάν και κάποιους πυρήνες «γκιουλενικών» να καταφέρνουν να επιβιώνουν, μέχρις ότου, νατους «καρφώσει» κάποιος από τους πρώην συναδέλφους τους ή να βρεθεί σε γκιουλενική γιάφκα, κατάλογος με το όνομά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.