Άγκυρα: «Σήμερα ή αύριο “τρυπάμε” στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ» – Mετά την Συρία σειρά έχει η Κύπρος…

Άγκυρα: «Σήμερα ή αύριο “τρυπάμε” στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ» – Mετά την Συρία σειρά έχει η Κύπρος…

Αποθρασυμένοι οι Τούρκοι μετά την Συρία θέλουν άμεσα να πετύχουν τις επιδιώξεις τους και στην κυπριακή ΑΟΖ και προχωρούν ακάθεκτοι για γεώτρηση, σήμερα ή αύριο, στο οικόπεδο 7.

Η Άγκυρα πήρε θάρρος μετά την επίτευξη του στόχου της να αποσυρθούν οι Αμερικανοί από την Βόρεια Συρία και ελεύθερα να επιβάλει «ζώνη ασφαλείας» σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων στο σύνολο της συνοριογραμμής της και ακολουθώντας την ίδια στρατηγική άμεσα προχωράει σε νέες επιθετικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Φατίχ Ντονμέζ τόνισε, για άλλη μια φορά, πως το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» βρίσκεται, ήδη, στο κυπριακό θαλάσσιο οικόπεδο και προετοιμάζεται για δράση. «Το Γιαβούζ έχει φτάσει σρτην περιοχή και σήμερα ή αύριο θα ξεκινήσει τη νέα γεώτρηση» τόνισε ο Ντονμέζ.

«Δεν υπάρχει καμία δύναμη που να μπορεί να μας εμποδίσει να σταματήσουμε την ερευνητική μας δουλειά. Θα ψάξουμε και θα δούμε τι υπάρχει στην περιοχή» πρόσθεσε ο Ντονμέζ, όταν ερωτήθηκε για τη δράση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Η απόφαση Τραμπ για απόσυρση των Αμερικανών από την Συρία θα φέρει μεγάλες ανακατατάξεις στην Μέση Ανατολή και έδωσε τον «στίγμα» στην Άγκυρα ότι μπορεί να προχωράει σε όποια επιθετική ενέργεια θέλει και «get away with it» (ατιμώρητη) όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Τουρκία πλέον υπάρχει η διάχυτη άποψη ότι στο τέλος μπορούν και παίρνουν αυτό που θέλουν χωρίς να πληρώνεται κανένα τίμημα για αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.