Άγκυρα: Στέλνει στην τουρκική Βουλή για κύρωση το κείμενο της συμφωνίας με την Τρίπολη!

Άγκυρα: Στέλνει στην τουρκική Βουλή για κύρωση το κείμενο της συμφωνίας με την Τρίπολη!

Συνεχίζει χωρίς καμία πρόθεση να σταματήσει την πορεία προς την αναπόφευκτη σύγκρουση, η Τουρκία καθώς μετά την προαναγγελία παράνομων γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνει στη Βουλή για κύρωση το επίσης έκνομο «μνημόνιο» με τη Λιβύη.

«Πολύ σύντομα» θα κατατεθεί στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της τουρκικής εθνοσυνέλευσης η συμφωνία που συνήψε η Τουρκία με την Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu”, το βράδυ της Τετάρτης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος υφυπουργός ανέφερε πως «είναι ύψιστης σημασίας το να στείλουμε το μνημόνιο στο κοινοβούλιο».

Όπως είπε «η έγκρισή του από το κοινοβούλιο είναι κρίσιμη», προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο να στηρίξουν το μνημόνιο».

Ανέφερε δε, ότι με το μνημόνιο η Άγκυρα άσκησε τα δικαιώματά της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, όπως ισχυρίστηκε, και πως το «μνημόνιο σίγουρα δεν αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».

Η αποστολή στην τουρκική Βουλή για κύρωση της συμφωνίας με το κυβερνητικό μόρφωμα της Τρίπολης, θα της δώσει το νομικό έρεισμα, σύμφωνα τη δική της μοναδική στα χρονικά θεώρηση, για την εκκίνηση των ενεργειών για πραγματοποίηση γεωτρήσεων νότια και ανατολικά της Κρήτης, όπως άλλωστε προανήγγειλε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Εξαντλούνται τα περιθώρια για την Ελλάδα

Το θέμα είναι ότι τα περιθώρια για την Ελλάδα, στενεύουν και στενεύουν επικίνδυνα.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί με κάποιο… μαγικό τρόπο, και ότι η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει την απειλή της για γεωτρήσεις νότια της Κρήτης.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα πλέον, από την κρίση του Μαρτίου του 1987, να απαντήσει ευθέως με απειλή πολέμου την Τουρκία εάν προχωρήσει στα σχέδιά της;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.