Ανήσυχοι οι Τούρκοι για ένα πόλεμο στο Αιγαίο: «Πώς θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις μας στην Λιβύη;»

Ανήσυχοι  οι Τούρκοι για ένα πόλεμο στο Αιγαίο: «Πώς θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις μας στην Λιβύη;»

Για τον κίνδυνο της εμπλοκής των τουρκικών στρατευμά6των στην Λιβύη μίλησε ο Τούρκος στρατηγός ε.α. Ahmet Yavuz, ο οποίος δήλωσε πως το σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Τουρκία είναι η διασπορά των δυνάμεων που έχει σε πολλά μέτωπα, λέγοντας πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα στην περίπτωση μιας σύγκρουσης στο Αιγαίο με την Ελλάδα.

Αρχικά ο Τούρκος στρατηγός υπεραμύνθηκε της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη λέγοντας πως πρόκειται για απαραίτητη κίνηση, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στη θάλασσα.

Ο Yavuz δήλωσε πως σε περίπτωση ακυβερνησίας στην Λιβύη, αυτό που θα προκύψει θα είναι ότι η Τουρκία θα αναγκαστεί να υποστεί τα νέα δεδομένα στις θαλάσσιες ζώνες από την ηγεσία του Χαφτάρ.

Ο στρατηγός ε.α. Ahmet Yavuz

Σημειώνοντας την ανάγκη του ανεφοδιασμού για τις τουρκικές δυνάμεις στην Λιβύη ο Yavuz, είπε πως για αυτό το λόγο ο Ερντογάν έκανε πρόταση στην Τυνησία για την δημιουργία βάσης εκεί, αλλά η Τύνιδα το απέρριψε.

Εκεί όμως που εστίασε ο Τούρκος στρατηγός είναι ότι οι τουρκικές δυνάμεις μπορούν να βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε περίπτωση μιας ταυτόχρονης και αναπάντεχης σύγκρουσης στο Αιγαίο με την Ελλάδα.

«Ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα που αντιμετωπίζουμε είναι μια περιφερειακή σύγκρουση. Η Τουρκία τώρα βρίσκεται σε Ιράκ, Κύπρο, Συρία, ενώ πραγματοποιεί και επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ την ίδια ώρα και τώρα ετοιμάζεται για τη Λιβύη.

Εκεί θα στείλουμε αρχικά μια ταξιαρχία, για να περιφρουρήσουμε την Τρίπολη, αλλά οι δυνάμεις μας αυτές θα ενισχυθούν σταδιακά.

Σε περίπτωση όμως μιας αναπάντεχης σύγκρουσης στο Αιγαίο, θα χρειαστούμε επιπλέον δυνάμεις και για αυτό το μέτωπο κάτι που σημαίνει πως κατά τη γνώμη μου αυτό θα εξελιχθεί σε παγίδα για εμάς.

Οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη μπορεί να χάσουν την αεροπορική τους προστασία και την δυνατότητα ανεφοδιασμού τους» σημείωσε.

https://twitter.com/yeniakit/status/1218220843723083776

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.