ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τούρκος υπουργός Αμυνας Χ.Ακάρ: «Νικήσαμε σε Λιβύη και Συρία – Ούτε καν ο κορωνοϊός μας άγγιξε»

Τούρκος υπουργός Αμυνας Χ.Ακάρ: «Νικήσαμε σε Λιβύη και Συρία – Ούτε καν ο κορωνοϊός μας άγγιξε»

Μια «μεγάλη Τουρκία» που εξαπλώνεται από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Αφρική, περιέγραψε σήμερα σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναλύοντας πώς ανέτρεψε την κατάσταση στην Λιβύη η τουρκική επέμβαση, πώς η Τουρκία απέκτησε τον έλεγχο της βόρειας Συρίας και εν τέλει πώς κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεών της εν μέσω κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες αφ’ότου ανακοινώθηκε η ανταλλαγή ύψους 35 δισ. δολ. τουρκικών λιρών με βρετανικές στερλίνες, ιαπωνικά γιέν και καταριανά ριγιάλ, προκειμένου να αυξηθούν τα τουρκικά συναλλαγματικά αποθέματα και να χαλαρώσει η πίεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στην τουρκική οικονομία, αλλά και δύο 24ωρα μετά τις τουρκικές επιτυχίες στην Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκανε εμφάνιση «θριαμβευτή».

Ανακοίνωσε ότι «Η Τουρκία άλλαξε τα δεδομένα και τις ισορροπίες στην Λιβύη» ενώ αναφερόμενος στην ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εν μέσω κορωνοϊού είπε ότι «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, ειδικά σε σχέση με άλλες ένοπλες δυνάμεις».

Στις ίδιες δηλώσεις ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και η αλλαγή ισορροπίας στις μάχες στα δυτικά της χώρας ήρθε μετά την παροχή από την Άγκυρα συμβουλευτικών υπηρεσιών και εκπαίδευσης στις δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η Άγκυρα «βοηθά την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας και τον πρόεδρό της, Αλ-Σάρατζ, που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη» δίνοντας την διεθνή νομιμοποίηση όχι απλώς στην στρατιωτική βοήθεια, αλλά και στην αδυναμία της Ελλάδας να αποσύρει την διπλωματική αναγνώριση στο ισλαμικό καθεστώς της Τρίπολης παρά την «μαχαιριά» που επέφερε στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Σε ότι αφορά την Συρία τόνισε ότι «Οι επιχειρήσεις μας κατά της τρομοκρατίας στη βόρεια Συρία και το Ιράκ συνεχίζονται και σημειώνω ότι 1411 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από τις αρχές Ιανουαρίου», βαπτίζοντας «τρομοκράτες» τους Κούρδους της Συρίας που οι πάντες εγκατέλειψαν.

Αφού βέβαια πρώτοι οι ίδιοι οι Κούρδοι της Συρίας είχαν «προδώσει» τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας εγκαταλείποντας την Δαμασκό και εμπιστευόμενοι τις ΗΠΑ. Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι…

Η Τουρκία αυτή την στιγμή ελέγχει την δυτική Λιβύη, μεγάλες περιοχές της βόρειας Συρίας και έχει στρατιωτικές βάσεις στο Κατάρ, την Σομαλία και το Σουδάν, επεκτείνοντας την στρατιωτική της παρουσία μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Την ίδια στιγμή επισπεύδει τη ναυπήγηση των φρεγατών κλάσης Istanbul (Istif) θέλοντας να ενισχύσει το Ναυτικό της ενόψει των νέων εξελίξεων σε Αιγαίο, Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές το πρώτο σκάφος (από τα τέσσερα που συνολικά πρόκειται να ναυπηγηθούν) το TCG İstanbul θα καθελκυστεί εντός του 2020 και θα παραδοθεί στο τουρκικό Ναυτικό το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για σκάφη εκτοπίσματος 3.000 τόνων και μήκους 113 μέτρων και τα οποία θα φέρουν τον τουρκικής κατασκευής πύραυλο επιφανείας-επιφανείας Atmaca.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.