ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ινδία: Ο Τ.Ερντογάν χρηματοδοτεί εξτρεμιστικούς ισλαμικούς οργανισμούς για να προσηλυτίσει νέους μουσουλμάνους

Ινδία: Ο Τ.Ερντογάν χρηματοδοτεί εξτρεμιστικούς ισλαμικούς οργανισμούς για να προσηλυτίσει νέους μουσουλμάνους

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Hindustan Times, μετά από μια πρόσφατη αξιολόγηση ασφάλειας έγινε γνωστό ότι ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία χρηματοδοτεί εξτρεμιστικούς ισλαμικούς οργανισμούς με σκοπό να προσηλυτίσει νέους μουσουλμάνους στην Ινδία.

Η Τουρκία, με επικεφαλής τον ισλαμιστή ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να έχει αναδυθεί ως το επίκεντρο των δραστηριοτήτων κατά της Ινδίας. Σύμφωνα με την έκθεση, η επεκτατική τουρκική κυβέρνηση, που επιδιώκει να εδραιώσει την κυριαρχία της στον ισλαμικό κόσμο μέσω του συντηρητισμού της και των «οθωμανικών παραδόσεων» ασκεί τώρα την επιρροή της στους μουσουλμάνους της Νοτίου Ασίας. Σύμφωνα με αξιωματούχους που είναι εξοικειωμένοι με την αξιολόγηση ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη ανασκόπηση για να αποκαλυφθούν οι κλιμακωτές δραστηριότητες κατά της Ινδίας που διαπράττονται από την Τουρκία σε συντονισμό με το βαθύ κράτος στο Πακιστάν.

Ο Ερντογάν χορηγεί θρησκευτικά σεμινάρια στην Ινδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν χρηματοδοτεί τώρα θρησκευτικά σεμινάρια στην Ινδία για να ριζοσπαστικοποιήσει τους μουσουλμάνους και να τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι με καλυμμένα τα έξοδα στην Τουρκία για περαιτέρω ενορχήστρωση. «Γνωρίζουμε επίσης ότι κάποιοι από αυτήν την ομάδα ταξιδεύουν στο Κατάρ για να συναντήσουν ορισμένα άτομα από την Τουρκία για να ζητήσουν χρηματοδότηση για τις δραστηριότητές τους. Αυτό το ποσό ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια Rs για να κηρύξει το ριζοσπαστικό Ισλάμ στην Κεράλα», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Τούρκοι αξιωματούχοι χρηματοδότησαν διαμαρτυρίες κατά της CAA, Ζακίρ Νάικ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Πακιστανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν επίσης χρηματοδοτήσει τον ιεροκήρυκα μίσους Ζακίρ Νάικ, ο οποίος κατηγορήθηκε για υποκίνηση και ριζοσπαστικοποίηση Ινδών Μουσουλμάνων, με τη βοήθεια του Κατάρ. Εκτός από την κριτική της Ινδίας για τον ανθρωπιστικό νόμο για την τροποποίηση της ιθαγένειας (CAA) και τις επακόλουθες ταραχές, η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να αντλεί κεφάλαια για να παρατείνει τις διαμαρτυρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στην Τουρκία χρηματοδοτεί τον αυτονομιστή ηγέτη στο Κασμίρ, Syed Ali Shah Geelani, για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με την έκθεση, η τουρκική κυβέρνηση έχει επίσης εκταμιεύσει πόρους σε μια ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση στην Κεράλα κατά καιρούς.

Η Τουρκία είναι τώρα «Ντουμπάι» για το ISI

Σύμφωνα με αξιωματούχους που αναφέρονται στην έκθεση HT, η Τουρκία έχει πλέον γίνει το «Πακιστάν του Ντουμπάι», ένα ασφαλές καταφύγιο για την υπηρεσία πληροφοριών ISI μεταξύ 2000 και 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ISI ήταν επιτυχές στη ριζοσπαστικοποίηση των Ινδών Μουσουλμάνων στα ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της τρομοκρατικής ομάδας «Ινδοί Μουτζαχεντίν». Ωστόσο, λόγω των βελτιωμένων διμερών σχέσεων μεταξύ Ινδίας και ΗΑΕ από το 2014, η χώρα του Κόλπου δεν είναι πλέον ο κόμβος για δραστηριότητες κατά της Ινδίας.

Το συνέδριο άνοιξε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη;

Πέρυσι, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ινδικό Εξωτερικό Συνέδριο του Κογκρέσου (IOC) εξέδωσε δήλωση τύπου σχετικά με το άνοιγμα γραφείου στην Κωνσταντινούπολη. Ο μωάμεθανός Yusuf Yusuf Khan θα ηγείται αυτού του γραφείου. Οι αναφορές για το Κογκρέσο για άνοιγμα γραφείου εκεί, ήρθαν λίγες μέρες μετά τον Ερντογάν αντικατοπτρίζοντας τη στάση του Πακιστάν για το Κασμίρ, σε ανοικτή αντίθεση με τα συμφέροντα της Ινδίας στον ΟΗΕ.

Η Τουρκία επέκρινε την Ινδία για το Κασμίρ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2019, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Ηνωμένα Έθνη μετά την κατάργηση του άρθρου 370, ο Ερντογάν φάνηκε να υποστηρίζει τη στάση του Πακιστάν για το Κασμίρ. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Imran Khan, ο Τούρκος Πρόεδρος συνέκρινε τον αποκαλούμενο «αγώνα» των Κασμίρ με αυτόν του αγώνα των Τούρκων ενάντια στην ξένη κατοχή κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας προειδοποίησε τον Ερντογάν να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ινδίας. Ο εκπρόσωπος του MEA, Raveesh Kumar, δήλωσε: «Η Ινδία απορρίπτει όλες τις αναφορές στο Τζαμού και το Κασμίρ, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο και αναφαίρετο μέρος της Ινδίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.