ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν τα βάζει με την συνθήκη της Λωζάνης: «Τα νησιά τα χάσαμε από Έλληνες πειρατές»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν τα βάζει με την συνθήκη της Λωζάνης: «Τα νησιά τα χάσαμε από Έλληνες πειρατές»

Νέα πολεμική δήλωση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από την οποία κατηγορεί τον ιδρυτή του τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) για τη συνθήκη της Λωζάνης και την «απώλεια» νησιών του Αιγαίου ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει Ελλάδα και Κύπρο ως «πειρατές».

Ο Τούρκος πρόεδρος με τις νέες τους δηλώσεις αποκαλύπτει πλήρως το σχέδιο για το οποίο είχε γράψει το pronews, δηλαδή να «εξαφανίσει» τη συνθήκη της Λωζάνης, μέσα από την οποία η Τουρκία έχασε νησιά στο Αιγαίο, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είχε επιλέξει προ ημερών να κάνει την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου.

Όσον αφορά την «απώλεια» νησιών ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα προειδοποίησε ότι «η Τουρκία έχει 100% δίκιο στο ζήτημα αυτό και δεν θα επιτρέψει σε «πειρατές» να την εμποδίσουν», υπονοώντας εμμέσως την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με άλλες χώρες. «Αν πριμοδοτήσουμε τους πειρατές, σε ένα ζήτημα που έχουμε 100% δίκιο, δεν θα μπορούμε να αντικρίσουμε στα μάτια τις επόμενες γενιές ούτε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μία χώρα που δεν είχε την τόλμη και το θάρρος να προασπίσει τα δικαιώματά της» είπε ο «σουλτάνος».

Σε ομιλία στα εγκαίνια εργοστασίου παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κεμαλική αντιπολίτευση και ζήτησε από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα να δώσει στο έθνος εξηγήσεις για το πώς χάθηκαν τα νησιά που έχει τώρα η Ελλάδα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. 83 εκατομμύρια σήμερα υποφέρουμε ακόμη από την κακή κληρονομιά που άφησε η μονοκομματική εξουσία του CHP στην εξωτερική πολιτική. Η μη προστασία των συνόρων του Εθνικού Όρκου μας και η αμηχανία σχετικά με το ζήτημα των Νήσων έχει κοστίσει πολύ στη χώρα μας. Δεν είναι ότι χάσαμε μόνο ήρωες σε αυτά τα εδάφη, αλλά παράλληλα εγκαταλείφθηκε και φυσικός ενεργειακός πλούτος στο νότο μας» είπε ο Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε μάλιστα πως «κατά τον ίδιο τρόπο, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο είναι απόρροια των λανθασμένων κινήσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Το να προσπαθούμε να καλύψουμε τα λάθη καταφεύγοντας στο επιχείρημα των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την εποχή είναι εύκολο. Το CHP πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο έθνος μας για το πώς έφυγαν από τα χέρια μας τα νησιά που απέχουν τόσο κοντά από την ηπειρωτική μας χώρα. Το CHP αντί να απολογηθεί για αυτή την κακή κληρονομιά που μας άφησε και να σιωπήσει, μας επικρίνει και υποστηρίζει τις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις. Ειδικά η αντιπολίτευση που ρωτάει τί δουλειά έχουμε στην ανατ. Μεσόγειο, θέλω να το ακούσουν και να το μάθουν καλά: Καμία δύναμη δεν θα μας αποκλείσει από τα πλούτη της Μεσογείου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.