Καλό τριήμερο και ας μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα!

M.Tσαβούσλογλου: «Η Άγκυρα δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τα πυραυλικά συστήματα S-400 που αγόρασε από την Ρωσία»

M.Tσαβούσλογλου: «Η Άγκυρα δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τα πυραυλικά συστήματα S-400 που αγόρασε από την Ρωσία»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες ότι η Άγκυρα δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τα πυραυλικά συστήματα S-400 που αγόρασε από την Ρωσία.

«Οι S-400 δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Ο στρατός μας ξέρει πώς πρέπει να γίνει αυτό. Έχουμε αγοράσει αυτά τα συστήματα λόγω απόλυτης ανάγκης», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Αρχικά, η Άγκυρα επρόκειτο να θέσει σε λειτουργία τους S-400 τον Απρίλιο, αλλά τα σχέδια αναθεωρήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η Τουρκία αγόρασε πέρυσι από τη Ρωσία έναν αριθμό αυτών των πυραυλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα η Ουάσινγκτον να αναστείλει τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα του αμερικανικού «αόρατου» μαχητικού αεριωθουμένου F-35.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πως η Τουρκία διακινδυνεύει να της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις, αν αναπτύξει τους ρωσικής κατασκευής S-400.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.