ΑΤΑΚ-2: Το 2023 η πρώτη πτήση του νέου τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου

ΑΤΑΚ-2: Το 2023 η πρώτη πτήση του νέου  τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου

Κανονικά συνεχίζει η Τουρκία την ανάπτυξη του νέου επιθετικού της ελικοπτέρου ΑΤΑΚ-2 το οποίο αποτελεί μια βαρύτερη και μεγαλύτερη έκδοση του T-129.

Αυτό παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, καθώς σχεδιάζει να προωθήσει το ελικόπτερο με τουρκικό κινητήρα τον TEI-TS3000. Η πρώτη πτήση του ελικοπτέρου αναμένεται στις 18 Μαρτίου του 2023 και οι παραδόσεις να ξεκινούν το 2025.

Το μέγιστο βάρος απογείωσης θα είναι περί τους 12 τόνους και το εξωτερικά μεταφερόμενο φορτίο όπλων 1.200 χλγρ. Εκτός από αντιαρματικά βλήματα το ΑΤΑΚ-2 θα φέρει ως βασικό του οπλισμό ένα πυροβόλο των 30 χλστ. Το ΑΤΑΚ-2 θα παραχθεί σε δύο εκδόσεις: Μια για επιχειρήσεις από την ξηρά και μια από σκάφη επιφανείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.