Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα. Αρκεί να είσαι πλούσιος...

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Τούρκους: «Βιώνουμε μία από τις πιο ξηρές περιόδους – Μην σπαταλάτε άσκοπα νερό»

Ρ.Τ.Ερντογάν σε Τούρκους: «Βιώνουμε μία από τις πιο ξηρές περιόδους – Μην σπαταλάτε άσκοπα νερό»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα 11 Ιανουαρίου, τους πολίτες της χώρας του για σοβαρή έλλειψη υδάτινων πόρων λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.

Παράλληλα, τους κάλεσε να περιορίσουν τις άσκοπες σπατάλες.

«Η χώρα μας έχει δει περιόδους ξηρασίας και περιόδους που πλημμυρίζαμε. Τώρα βιώνουμε μία από τις πιο ξηρές περιόδους. Μερικές από τις δεξαμενές μας έχουν εξαντληθεί εντελώς. Μαζί πρέπει να αναλάβουμε δράση κατά της απειλής της ξηρασίας, από την κατανάλωση στα νοικοκυριά έως τις ανάγκες του γεωργικού τομέα» τόνισε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κατανάλωση νερού από τους πολίτες πρέπει να μειωθεί έως και 50%.

Τον Δεκέμβριο, ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Μπεκίρ Πακτεμιρλί, δήλωσε ότι το 2020 ήταν το πιο ξηρό έτος τα τελευταία πέντε χρόνια και ότι οι υδάτινοι πόροι των τριών μεγάλων πόλεων της Τουρκίας – Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη – θα ήταν περιορισμένοι για το πολύ πέντε μήνες.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.