Ahval: «Ήρθε η ώρα για σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία για τα Κατεχόμενα»

Ahval: «Ήρθε η ώρα για σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία για τα Κατεχόμενα»

Κυρώσεις για τις στρατιωτικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα και εμπάργκο όπλων, ζητάει να επιβληθούν στην Τουρκία ο αναλυτής στο American Enterprise Institute, Μάικ Ρούμπιν, σε άρθρο του στο National Interest, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Ahval.

Τονίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένες αραβικές χώρες πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία μέχρι να δώσει ένα τέλος στην κατοχική δύναμη που βρίσκεται στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στο ψευδοκράτος.

Ο αναλυτής αναφέρει χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ότι «Ήρθε η ώρα για σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία. Αντί να εφαρμόζονται κυρώσεις σταδιακά, δίνοντας έτσι στην Άγκυρα τον τρόπο και τον χρόνο να προσαρμόζεται και να τις παρακάμπτει, ο στόχος είναι να επιβληθούν οικονομικά μέτρα που θα την πιέσουν στο βαθμό που θα συντρίψουν την ίδια και την οικονομία της».

Σκληρές κυρώσεις και εμπάργκο όπλων από ΟΗΕ

Στη συνέχεια ο ίδιος επισημαίνει την «διχοτόμηση» της Κύπρου από την τουρκική εισβολή το 1974 αλλά και την εγκαθίδρυση του ψευδοκράτους, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, παρά μόνο την Τουρκία. Επίσης αναφέρει ότι πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχαν να τερματίσουν την κατοχή της Τουρκίας, η οποία σε λίγα χρόνια θα συμπληρώσει τα 50 χρόνια.

Ο Μάικλ Ρούμπιν λέει ότι «για να σπάσει το αδιέξοδο στην Κύπρο, πρέπει να υιοθετηθεί τώρα μια διαφορετική προσέγγιση» ενώ προτείνει οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση να κλείσουν τις τουρκικές τράπεζες που λειτουργούν στα Κατεχόμενα, να απαγορεύσουν στην τεράστια εταιρεία Turkish Airlines και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν πτήσεις και δρομολόγια προς το ψευδοκράτος, καθώς επίσης μια σειρά εμπορικών και οικονομικών κυρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο αναλυτής καταλήγει ότι ακόμα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών πρέπει να εξετάσει ένα πλήρες εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων προς ή από την Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.