ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Υποδοχή… ήρωα στον Μ.Τσαβούσογλου: Θερμές αγκαλιές από Ν.Δένδια – Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Προκλητική & παράνομη η Ελλάδα»!

Υποδοχή… ήρωα στον Μ.Τσαβούσογλου: Θερμές αγκαλιές από Ν.Δένδια – Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Προκλητική & παράνομη η Ελλάδα»!

Μία καθυστερημένη χρονικά ανακοίνωση και τίποτα άλλο, αυτή ήταν η «αντίδραση» της κυβέρνησης στις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη.

Η ελληνική αντιπροσωπία «ξέχασε» άμεσα τις προκλήσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ και του επιφύλασσε υποδοχή… ήρωα.

Ο Νίκος Δένδιας αγκάλιασε με… θέρμη τον Τούρκο ομόλογο του και μάλιστα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες κανείς από τους δύο δεν φορούσε μάσκα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το δείπνο ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Τούρκο ομόλογό του στο εστιατόριο «Διόνυσος» κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Σημειώνεται πως κατά την άφιξη του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αγκάλιασε τον Νίκο Δένδια και στη συνέχεια οι δύο άνδρες μπήκαν μέσα στο εστιατόριο.

Το δείπνο ανάμεσα στους δύο υπουργούς είναι ανεπίσημο καθώς η επίσημη συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά το πέρας της συνάντησής τους θα ακολουθήσουν συνομιλίες και στις 13:15 θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Λίγο ενωρίτερα σε επίθεση κατά της Ελλάδας το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του τουρκικού υπ. Άμυνας, Πινάρ Καρά τόνισε πως «η Ελλάδα προχωρά σε προβοκάτσιες και παρανομίες παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της χώρας της για αποκλιμάκωση της έντασης»!

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, και να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και συμφωνίες συμμαχίας» σημειώνει αρχικά.

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως η Ελλάδα σε αντίθεση με το άρθρο του ελληνο-τουρκικού μνημονίου της 27ης Μαΐου 1988, σύμφωνα με το οποίο «Σε ημέρες εθνικών και θρησκευτικών εορτών και σε ημερομηνίες υψηλής τουριστικής κίνησης δεν θα προγραμματιστούν και δεν θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις που απαιτούν NOTAM προέβη σε έκδοση ΝΟΤΑΜ στο Νότιο Αιγαίο, που περιλαμβάνει την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ και Γιορτής του Αθλητισμού και της Νεολαίας».

«Όπως είναι φανερό», αναφέρει, η Ελλάδα, η οποία δεν σταματά να μιλά για το διεθνές δίκαιο, «συνεχίζει την προκλητική, παράνομη, αδιάλλακτη και κλιμακούμενη στάση της», παρά τις «θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας».

Βεβαίως πριν από αυτά είχαν προηγηθεί πολλές προκλήσεις από τον Τούρκο ΥΠΕΞ ο οποίος μιλούσε συνεχώς για «τουρκική» μειονότητα, ενώ δεν επέτρεψαν την είσοδο σε Έλληνες δημοσιογράφους σε μειονοτικό σχολείο!

Αν και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την άφιξή του στην Ελλάδα θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι έρχεται με θετική ατζέντα εντούτοις φρόντισε με το καλημέρα να διαψεύσει τον εαυτό του ότι δεν θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα καθώς όχι μόνο επανέλαβε τα περί «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη αλλά «ανακάλυψε» και …τουρκικά σχολεία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «τουρκικά» τα σχολεία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Κομοτηνής, που επισκέφτηκε μετά την συνάντησή του με τους ψευτομουφτήδες στο τουρκικό προξενείο της πόλης.

«Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση προβλημάτων τους» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.