ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: «Έχουμε την εικόνα των καταστροφών για κάθε πόλη ξεχωριστά»

«Ήμασταν η μόνη ομάδα που διατρέξαμε όλες τις περιοχές»

Ε.Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: «Έχουμε την εικόνα των καταστροφών για κάθε πόλη ξεχωριστά»

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος μίλησε για τα όσα βίωσε στην Τουρκία, δήλωσε ότι «έχουμε την εικόνα των καταστροφών για κάθε πόλη ξεχωριστά».

Στην ελληνική αποστολή διάσωσης μετείχαν 36 διασώστες της ΕΜΑΚ δύο αξιωματικοί -μηχανικοί του Πυροσβεστικού Σώματος 8 γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ, τρία διασωστικά σκυλιά και τρία ειδικά διασωστικά οχήματα, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας.

«Θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα να αναλύσουμε τον σεισμικό κίνδυνο και το θέμα της τρωτότητας των κατασκευών. Έχουμε να κάνουμε με μία διαδικασία μεικτή, όπου είναι ένα πολύ σύνθετο σεισμοτεντονικό πλαίσιο και ένα σύνθετο πλαίσιο κατασκευών», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Σχετικά με την ελληνική ομάδα διάσωσης, ο καθηγητής εξήγησε: «Ήμασταν η μόνη ομάδα που διατρέξαμε όλες τις περιοχές. Έχουμε την εικόνα των καταστροφών για κάθε πόλη ξεχωριστά».

Και αναφορικά με τον σεισμό ο καθηγητής είπε ότι πρόκειται για πολλά ρήγματα τα οποία συνθέτουν μία ζώνη οριζόντιας ολίσθησης και ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο ρήγμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ζήτημα των κατασκευών ο καθηγητής συνόψισε ποια είναι τα προβλήματα που εντόπισε στην Τουρκία: «Τα κυρίαρχα θέματα είναι ο αντισεισμικός κανονισμός- δεν είναι τόσο καλός-, δεύτερον δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός και τρίτον η ποιότητα των υλικών είναι χάλια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.