ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Forbes: Θα αγοράσει η Αίγυπτος τουρκικά drones;

Τι αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα

Forbes: Θα αγοράσει η Αίγυπτος τουρκικά drones;

Είναι πιθανό η Άγκυρα και το Κάιρο να εξομαλύνουν τις διπλωματικές σχέσεις πολύ σύντομα, παρά το γεγονός ότι έχουν θεμελιώδεις διαφορές.

Αυτή η πολιτική προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει στην πώληση αμυντικού εξοπλισμού από την Τουρκία στην Αίγυπτο, ιδίως οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μάλιστα, οι εμπειρογνώμονες στο Κάιρο έχουν εκφράσει πρόσφατα τον θαυμασμό τους για το επίπεδο ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Το 2013, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου πέρασαν μια δύσκολη φάση, καθώς η Τουρκία ήλπιζε να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, αλλά αυτή η ελπίδα διαλύθηκε γρήγορα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αίγυπτος, επί προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σχεδίαζε να αγοράσει drones από την Τουρκία, αλλά κανένα από αυτά δεν παραδόθηκε.

Το Forbes δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι η Τουρκία και η Αίγυπτος ενδέχεται σύντομα να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και η Αίγυπτος μπορεί να αγοράσει drones Bayraktar TB2 που κατασκευάζονται στην Τουρκία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες δυνάμεις στον πόλεμο της Λιβύης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτά τα αεροσκάφη πωλήθηκαν στην Αιθιοπία το 2021 και αυτό το βήμα θεωρήθηκε εμπόδιο για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Ο ιστότοπος υποδεικνύει επίσης τον ρόλο που έπαιξαν αυτά τα drones στον πόλεμο στο Τιγκρέι της Αιθιοπίας.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι το Μαρόκο είχε αγοράσει τα ίδια drones και ότι η Τουρκία είχε προσφέρει στην Αλγερία την απόκτηση δέκα οπλισμένων drones Anka-S.

Η έκθεση Forbes δείχνει το ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την ανάπτυξη της βιομηχανίας drone και τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας με την Τουρκία σε κοινή παραγωγή.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι το Άμπου Ντάμπι είχε ζητήσει την αγορά 120 μη επανδρωμένων αεροσκαφών TB2 για δύο δισεκατομμύρια δολάρια και συζητούνταν σχέδια για την ίδρυση ενός εργοστασίου «Baykar» στα Εμιράτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.