ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η αντίδραση της Άγκυρας για την επέκταση άρσης εμπάργκο όπλων – «Θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα»

Καλεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή τους

Η αντίδραση της Άγκυρας για την επέκταση άρσης εμπάργκο όπλων – «Θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα»

Την αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η απόφαση των ΗΠΑ να επεκτείνει την παράταση της άρσης του εμπάργκου όπλο στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Όπως τονίζει η απόφαση «θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή» ενώ καλεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή τους.

Η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης τον Σεπτέμβριο του 2020 και της επέκτασης του πεδίου εφαρμογής της εν λόγω απόφασης το 2022, καταγγέλλουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν τώρα παρατείνει τη διάρκεια της εν λόγω απόφασης για ένα έτος από την 1η Οκτωβρίου 2023.

Υποστηρίζουμε πλήρως τη δικαιολογημένη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι μαζί με την ΤΔΒΚ έχουμε επανειλημμένα επισημάνει πώς τα διάφορα αποσταθεροποιητικά βήματα που έλαβαν πρόσφατα οι ΗΠΑ στην περιοχή σε βάρος της τουρκοκυπριακής πλευράς υπονομεύουν την ουδέτερη θέση στο νησί της Κύπρου που η χώρα αυτή διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούν εμπόδιο στην επίτευξη μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Καλούμε για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτές τις πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει πάντα να διασφαλίζει την ύπαρξη, την ασφάλεια και την ειρήνη των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των ιστορικών και νομικών της ευθυνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.