ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο Type 214TN

Το TCG Piri Reis σε δοκιμές συστημάτων

Ξεκίνησε τις δοκιμές στη θάλασσα το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο Type 214TN

Στις 6 Δεκεμβρίου 2022, το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο κλάσης Reis (Type 214TN), το μελλοντικό TCG Piri Reis, εντοπίστηκε στη Θάλασσα του Μαρμαρά να διεξάγει τις πρώτες του θαλάσσιες δοκιμές.

Ένα ρυμουλκό και ένα ελικόπτερο S-70B συνόδευαν το υποβρύχιο κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Η Τουρκία δεν εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη των θαλάσσιων δοκιμών.

Σύμφωνα με το Naval News, το υποβρύχιο ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές, οι οποίες είναι οι τελευταίες δοκιμές πριν από την επίσημη παράδοση στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ναυπήγησης υποβρυχίων τύπου 214TN, το πρώτο υποβρύχιο, το TCG Piri Reis, το οποίο κατασκευάζεται στο Ναυπηγείο Golcuk, καθελκύστηκε το 2019 και έπεσε στο νερό τον Μάρτιο του 2021. Το δεύτερο υποβρύχιο Hizir Reis έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Ένα υποβρύχιο θα τίθεται σε λειτουργία κάθε χρόνο, από φέτος, και 6 υποβρύχια κλάσης Reis θα παραδίδονται στο τουρκικό ναυτικό έως το 2027.

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει έναν 12 υποβρύχια. Ο τουρκικός στόλος αποτελείται από τέσσερα υποβρύχια κλάσης Ay (Type 209/1200), τέσσερα κλάσης Preveze (Type 209T/1400) και τέσσερα κλάσης Gür (Type 209T2/1400).

Μέχρι το 2027, η Τουρκία αναμένεται να έχει σε υπηρεσία άλλα έξι υποβρύχια κλάσης Reis.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.