ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Με πυραύλους αέρος-αέρος Sungur τα νέα τουρκικά drone TB-3 Bayraktar

Θα επιχειρούν από το νέο αποβατικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu

Με πυραύλους αέρος-αέρος Sungur τα νέα τουρκικά drone TB-3 Bayraktar

Τα τουρκικά ναυτικά drones TB3 Bayraktar, που θα επιχειρούν από το νέο αποβατικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu του τουρκικού ναυτικού, πρόκειται να εξοπλιστούν με πυραύλους τουρκικής κατασκευής Sungur.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική εταιρεία Baykar, που κατασκευάζει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, σχεδιάζει να ενσωματώσει τους πυραύλους Sungur στο νέο της drone.

Αν και κανονικά οι πύραυλοι Sungur εκτοξεύονται από φορητά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας (MANPADS), η Baykar έχει ξεκινήσει την διαδικασία προσαρμογής τους σε πυραύλους αέρος-αέρος που θα εκτοξεύονται από drones.

Για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με τουρκικές αμυντικές ιστοσελίδες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία ενσωμάτης ραντάρ τύπου AESA στο TB3 Bayraktar, σε συνεργασία με την ASELSAN.

Στις εικόνες που κοινοποίησε η αμυντική αναλύτρια Elisabeth Gosselin-Malo στο Χ, από την αμυντική έκθεση  «UMEX 2024», φαίνεται ότι στο ναυτικό drone θα ενσωματωθεί και ο πύραυλος κρουζ KEMANKEŞ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, θα ενσωματωθούν πυρομαχικά ακριβείας DESERT STING 16, που κατασκευάζει η EDGE Group με έδρα τα ΗΑΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.