ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Πράσινο φως» από την Τουρκία για την κατασκευή τριών νέων φρεγατών εγχώριας σχεδίασης

Στα πλαίσια του προγράμματος MILGEM

«Πράσινο φως» από την Τουρκία για την κατασκευή τριών νέων φρεγατών εγχώριας σχεδίασης

Στις 20 Δεκεμβρίου 2022, η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας ενέκρινε την κατασκευή τριών φρεγατών κατηγορίας Istanbul για το τουρκικό ναυτικό.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την επέκταση των εγχώριων συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TAF) και τις μονάδες ασφαλείας και ελήφθησαν αποφάσεις για 25 διαφορετικά έργα.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα της συνάντησης ήταν η έγκριση κατασκευής τριών φρεγατών κλάσης Istanbul (I-class) για το Τουρκικό Ναυτικό.

Το πρώτο πλοίο της κατηγορίας, το μελλοντικό TCG Istanbul, καθελκύστηκε τον Ιανουάριο του 2021 και η πρώτη εγχώρια κατασκευασμένη φρεγάτα έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία για το τουρκικό ΠΝ το 2023.

«Η προμήθεια του 6ου, 7ου και 8ου πλοίων που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του έργου MİLGEM (2η, 3η και 4η φρεγάτες) εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας», ανέφερε η ανακοίνωση μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης IDEF 2021 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο του 2021, ο επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι η προμήθεια των νέων τριών φρεγατών θα πραγματοποιηθεί σύντομα και ότι εξετάζονται ιδιωτικά ναυπηγεία για την κατασκευή τους.

Η επιτροπή ενέκρινε επίσης τη μαζική παραγωγή του αντιπλοϊκού πυραύλου Atmaca και της τορπίλης AKYA, τα οποία αναμένεται να εξοπλίσουν τις νέες φρεγάτες.

Το Πρόγραμμα Φρεγάτας κλάσης Istanbul ξεκίνησε για την κατασκευή τεσσάρων φρεγατών για να αντικαταστήσει τις παλιές φρεγάτες κλάσης YAVUZ στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος πολεμικών πλοίων MILGEM, η κλάση Istanbul είναι μια διευρυμένη παραλλαγή της ανθυποβρυχιακής κορβέτας κατηγορίας Ada.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συγκεκριμένες φρεγάτες θα έχουν περίπου 50% αυξημένη χωρητικότητα καυσίμου και ικανότητα λειτουργίας/ιστιοπλοΐας σε σύγκριση με τις κορβέτες της κατηγορίας Ada.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.